Ciolacu îl vrea premier pe Rafila. Îl va propune Iohannis tot pe Orban?

FOTO: Ludovic Orban/Facebook
FOTO: Ludovic Orban/Facebook

Cu toate că voturile de la alegerile parlamentare sunt încă numărate, rezultatele parțiale arată că PNL și USR PLUS nu vor putea guverna într-o coaliție simplă, având nevoie de PMP și chiar și de UDMR.

La scurt timp după anunțarea rezultatelor exit-poll, care dădeau PSD drept învingător în alegerile parlamentare 2020, Marcel Ciolacu a înaintat patru propuneri de premier.

”Avem patru nume pentru funcția de premier: domnul Grindeanu, domnul Tudose, domnul Dâncu și domnul Rafila. Urmează să discutăm în interiorul partidului. Decizia mea clară, e că eu nu voi fi una dintre nominalizări. Vom vedea miercuri, în interiorul partidului, care este nominalizarea de premier”, a declarat Ciolacu.

Liderul social-democraților a mai spus că președintele Klaus Iohannis ar trebui să invite PSD la Palatul Cotroceni, pentru a face o propunere de premier, fiind partidul care a obținut cele mai multe mandate.

Este greu de crezut că Iohannis își va schimba abordarea față de PSD. Președintele îi va încredința, probabil, tot liberalului Ludovic Orban șansa de a forma un nou guvern.

În același timp, Ludovic Orban s-a arătat foarte încântat, la aflarea rezultatelor exit-poll.

”Sunt încrezător că odată opțiunile cetățenilor care au venit la vot s-au exprimat, ele vor fi respectate în procesul de numărare a voturilor și de asemenea sunt foarte încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de forțele democratice, euro-atlantiste, care respectă cetățeanul, pentru a forma un guvern în termen cât mai scurt”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Alegeri parlamentare. S-au numărat peste 95% din voturi

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.