Ciolacu îl „înțeapă” pe Iohannis: „Să împarți lumea în răi și buni, în galbeni și roșii, toate acestea la un moment dat le plătești”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu are niciun fel de parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, în ciuda speculațiilor care transmiteau ideea că șeful statului s-ar fi implicat în demersul PNL de a scoate USR de la guvernare și de a forma o coaliție cu PSD.

„Eu nu am un parteneriat cu Iohannis. Mi-e greu să am un parteneriat politic. Avem în acest moment discuții instituționale… S-au făcut mari greșeli. Implicarea sa în politică, și nu voalată… Să transmiți și să împarți lumea în răi și buni, în galbeni și răi, ciumați și neciumați, toate acestea la un moment dat le plătești”, a comentat Marcel Ciolacu în emisiune la Antena 3.

Ciolacu a spus că își dorește ca Iohannis să arate, în acest sfârșit de mandat al său, că poate deveni președintele tuturor românilor.

„Sper că vom intra cu toţii într-o normalitate, că preşedintele României va demonstra că poate fi preşedintele tuturor românilor. Cred că mult hulitul PSD a dovedit o maturitate politică evidentă şi pentru partenerii strategici şi pentru partenerii europeni (referitor la încheierea coaliției cu PNL – n.red). Am dar un exemplu de politică pentru că suntem patrioţi”, a comentat Ciolacu.

Contre și cu Florin Cîțu

Marcel Ciolacu a ținut să-l pună la punct și pe liderul PNL, Florin Cîțu, care a spus că la cel mai mic „derapaj” de la programul de guvernare, PNL se va reuni și va decide dacă va merge mai departe în coaliția de guvernare alături de PSD.

„Nu cred că mai așteaptă românii de la noi să ne criticăm, să ne potențăm la televizor. Eu am evitat total. Cred că așteptările românilor sunt cu totul altele în acest moment și ar trebui și Florin Cîțu, președintele Senatului, să înțeleagă că nu este creată o majoritate împreună cu USR. E creată împreună cu PSD în acest moment și avem cu totul alte abordări”, a spus Marcel Ciolacu la Antena3.