Ciolacu anunță că păcănelele ar putea fi scoase din orașe

Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro
Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, după ședința PSD care a avut loc în weekend, că există o propunere legislativă care vizează eliminarea „păcănelelor” din toate orașele țării.

„Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a declarat Marcel Ciolacu.

Un studiu realizat în 2019 la comanda reprezentanților industriei de profil arată că, în România, un bărbat din patru a căzut în patima pariurilor.

Potrivit unei statistici recente, cel puțin 15% dintre adulți participă la o formă de joc de noroc, iar incidența dependenței de jocuri de noroc la persoanele de peste 18 ani este de 0,6%, adică aproximativ 98.000 de oameni.

Cei mai îndârjiți pariori români sunt în general bărbați tineri, cu vârste între 18 și 24 de ani, necesătoriți, din mediul urban, cu educație medie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.