Ciolacu amenință: ”Avem posibilitatea să nu se constituie Parlamentul României”

marcel ciolacu psd
Marcel Ciolacu. Foto: Captură Facebook

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a avertizat că există posibilitatea ca noul Parlament să nu se poată constitui, dacă nu va fi întrunit cvorumul. ”Fiecare poate să aibă o problemă în acea zi”, a spus Ciolacu.

”Noi am anunţat foarte clar că o să candidăm atât la funcţia de preşedinte al Camerei, cât şi la funcţia de preşedinte al Senatului. Este dreptul şi al domniilor lor, chiar dacă au pierdut alegerile, să candideze pentru această funcţie. Ce m-a deranjat foarte mult, fiind neconstituţional şi lucru în premieră pentru politica românească, acest troc al gemenilor eşecului. S-au strâns şi au împărţit toate funcţiile din Parlament cum şi-au dorit ei”, a comentat șeful PSD.

”Am anunţat că vom lupta şi vom ataca cu tot ce avem la îndemână, constituţional şi legal, de a nu se întâmpla acest lucru şi aceste trocuri de împărţire”, a continuat Marcel Ciolacu, la România Tv.

”Legiuitorii s-au gândit că s-ar putea să apară unii care pierd, să se unească să ia ei… cei care au câştigat, voturile celor care au câştigat să nu mai conteze. Asta se întâmplă în momentul acesta. Nu se poate, legal, acest lucru. Am informat pe toată lumea, vedeţi, avem posibilitatea să nu se constituie Parlamentul României pe data de 21 (decembrie – n.r.). Există în regulament, în cazul în care nu sunt două treimi, Parlamentul nu se constituie”, a completat Ciolacu.

Întrebat dacă boicotul ar urma să fie unul deliberat, șeful PSD a răspuns cu viclenie:

”Nu deliberat. Fiecare poate să aibă o problemă în acea zi, să… dacă nu respectăm, există toate pârghiile. Eu spun, eu nu instig sau nu… nu am nicio problemă. Dar există această portiţă în regulament şi se poate întâmpla să nu se constituie Parlamentul României”.