Cine va prelua afacerile lui Silvio Berlusconi

FOTO: European People's Party/Wikimedia Commons
FOTO: European People's Party/Wikimedia Commons

Omul de afaceri Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei, a murit la vârsta de 86 de ani. Acesta era internat la spitalul San Raffaele din Milano. În urmă cu două luni au apărut informații că acesta suferă de leucemie.

Potrivit publicației economice Forbes, Silvio Berlusconi a lăsat o avere care l-a plasat în top 400 cei mai bogați oameni din lume. Ar fi vorba de 6,9 miliarde de euro. Potrivit presei din Italia, averea și afacerile sale ar urma să fie administrate în continuare de cei 5 copii pe care îi are din două căsătorii.

Fiica cea mare, Marina (născută în 1966) și Pier Silvio (1969) au fost implicați direct în conducerea companiilor lui Berlusconi, mai ales după ce acesta a ales să intre în politică, la începutului anilor 1990. Marina s-a ocupat de holdingul Fininvest, iar Pier Silvio a administrat afacerile din domeniul televiziunii.

Cu a doua soție, Berlusconi a avut trei copii: Barbara (1984), Eleonora (1986) și Luigi (1988). Cei trei nu au avut funcții executive în afacerile familiei. Doar Luigi a reprezentat partea sa de familie în Fininvest, în calitate de membru al consiliului de administrație.

Cei apropiați de familie spun că Silvio Berlusconi a fost un „liant” care i-a ținut uniți pe copiii săi, chiar dacă e o diferență mare de vârstă între ei și au aptitudini și ambiții diferite.