Cine sunt primii români care vor fi vaccinați pentru COVID-19

vaccinare
Foto: kfuhlert / pixabay.com

Personalul medical din secțiile de boli infecțioase care sunt în linia întâi în lupta cu epidemia de COVID-19 va avea prioritate la primirea vaccinului pentru noul virus.

Cel mai probabil, primii medici și asistente vor fi vaccinați înainte de anul nou.

”S-a decis trimiterea unui prim lot simbolic și va veni unul mai mare în lunile următoare și vor continua până toată populația se va putea vaccina. Nu e obligatorie, dar prin această vaccinare pandemia se poate termina pur și simplu”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Autoritățile încearcă să slăbească presiunea de pe medici și spitale, care fac față cu greu numărului mare de bolnavi. În prezent, aproape 12.000 de pacienți sunt internați, cu COVID-19. Secțiile de terapie intensivă sunt și ele pline până la refuz.

Mai mult, specialiștii se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri, mai ales că urmează perioada Sărbătorilor.

Autoritățile române recomandă multă precauție în aceste zile, când românii aleg, de obicei, să petreacă timp cu familia extinsă.

“Dacă vrem să-i vedem, mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin și plecăm. Dar asta înseamnă cu mască, distanțare, mâini dezinfectate, respectarea tuturor regulilor. Pentru cei care nu pot să amâne aceste întâlniri și să se abțină, poate că aceasta este o soluție de mijloc”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

”Trebuie să recunoaștem că suntem într-o situație de anormalitate și care necesită soluții deosebite la acest moment, în speranța că anul viitor vom putea să avem și părinții și bunicii, toți sănătoși lângă noi la sărbătorile de la sfârșitul anului viitor”, a adăugat, la Digi24, Raed Arafat.