Cine sunt cei 2 suspecți bănuiți că au incendiat blocul din Constanța

incendiu bloc constanța
Foto: Captură Digi 24

Din primele cercetări ale poliției se pare că incendiul din subsolul blocului din Constanța ar fi pornit după ce 2 copii s-ar fi jucat cu niște petarde, relatează postul de televiziune Digi 24.

Băieții, în vârstă de 15 și de 13 ani, s-ar fi jucat cu petardele în parcarea blocului. În imaginile de pe camerele de supraveghere se vede cum cei doi băieți fug din parcare, iar la scurt timp are loc o explozie.

Adolescentul de 15 ani a fost reținut pentru distrugere și vătămare corporală din culpă, iar prietenul său mai mic a fost lăsat în libertate. Vineri, 17 decembrie, băiatul mai mare va fi prezentat unei comisii care va realiza o expertiză medico-legală psihiatrică pentru stabilirea discernământului, mai notează sursa citată. Dacă se va ajunge la concluzia că a avut discernământ în momentul comiterii faptei adolescentul va răspunde penal.

În incendiu au ars 35 de apartamente și 37 de mașini. Peste 100 de oameni au fost evacuați în timpul nopții, iar 9 au ajuns la spital. Din fericire, nimeni nu a murit. O singură persoană a rămas internată, un bărbat care a suferit arsuri de gradul 2 pe 7% din suprafața corpului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.