Cine plătește reparațiile dacă îți cade un copac peste mașină

FOTO: guenther3011/Pixabay.com
FOTO: guenther3011/Pixabay.com

Șoferii se întreabă cine plătește paguba în cazul în care aceasta este provocată de o furtună, de exemplu un copac îți cade pe mașină, pentru că astfel de situații nu sunt acoperite de RCA. În cazul în care nu au o asigurare CASCO, pot cere autorităților locale plata amiabilă a despăgubirilor.

Primul pas pe care trebuie să-l facă proprietarii mașinilor este să sune la 112 și să anunțe evenimentul pentru a fi consemnat de autorități.

În urma apelului va veni fie un echipaj de la pompieri, fie muncitori care se ocupă de administrația domeniului public.

Păgubiții trebuie să facă obligatoriu câteva fotografii din mai multe unghiuri cu mașina atât cu copacul căzut peste mașină, cât și după, potrivit adevarul.ro.

Următorul pas este să meargă la Biroul de accidente ușoare de la Poliția Rutieră pentru a cere autorizație de reparație.

Apoi, vor merge la atelierul de reparații, de unde vor primi un deviz cu lucrările de reparații.

Cu devizul mergeți la autoritățile locale, fie serviciul de administrare a domeniul public, fie la primărie pentru plata daunelor. Dacă nu se întâmplă acest lucru, următorul pas este să mergeți în instanță.

Va dura mai mult, însă, din păcate, este singura variantă în cazul în care nu primiți un răspuns pozitiv de la autoritățile locale.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.