Cine l-a pus șef pe Florin Iordache la Consiliul Legislativ? Război deschis între PNL și USR

Florin Iordache și gestul său obscen din Parlament. Foto: Captură YouTube

Florin Iordache, figură centrală a modificărilor Legilor Justiției în epoca Liviu Dragnea, a primit o funcție importantă – șef al Consiliului Legislativ – și cu voturile unor parlamentari fie de la PNL, fie de la USR.

Premierul Ludovic Orban a arătat cu degetul spre USR.

”După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate, dacă ne uitam la voturile primite de Iordache și la voturile vicepreședintelui, asta e concluzia care se poate trage (n.r. – că oamenii USR au votat cu Florin Iordache). PNL a avut un candidat serios, pe Augustin Zegrean, și toate voturile pentru Zegrean vin de la parlamentarii PNL. Singurii parlamentari care au votat cu Zegrean au fost parlamentarii PNL, cum au votat ceilalți se poate vedea pe voturi”, a spus Orban.

Astăzi a venit și reacția șefului USR.

„Nu a existat niciun fel de blat. Orice sugestie că ar fi fost un blat o resping catagoric. E absurd. Eu înțeleg disperarea PNL că ei sunt singurii care luptă pentru România”, a spus Barna, miercuri dimineață.

Florin Iordache a fost ales cu 185 de voturi în fruntea Consiliului Legislativ, în timp ce senatorul USR George Edward Dircă a devenit președintele Secției de Evidență Oficială a Legislației și Documentare.

USR spune că o parte din oamenii PNL, care au fost prezenți în număr foarte mic la vot – doar 40 din 113 parlamentari – ar fi votat împotriva propriului candidat.

Votul a fost secret, iar Iordache – artizanul infamei Ordonanțe 13 – a câștigat fluierând: 185 de voturi pentru și 43 împotrivă.