Cine i-a luat locul lui Stelian Ion ca ministru al Justiției

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 2 septembrie 2021, decretul de revocare a lui Stelian-Cristian Ion, ministrul Justiției.

În locul său a fost numit ministru interimar Lucian Bode, fostul ministru al Transporturilor și actualul ministrul al Afacerilor Interne.

Astfel, Administrația Prezidențială a anunțat că Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Lucian Nicolae Bode în funcția de ministru al Justiției, interimar.

Potrivit unor surse citate de hotnews.ro, Florin Cîțu le va cere celor de la USR o nouă propunere de ministru la Justiție.

USR-PLUS a anunțat că nu îl mai susține pe premierul Florin Cîțu și că dorește un nou prim-ministru.

Liderii USR-PLUS cer Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicită declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

Dacă discuțiile din cadrul Coaliției vor eșua, alianța va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

Aseară, premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul de Justiție Stelian Ion după ce l-a acuzat că blochează proiecte importante pentru dezvoltarea României.

Cîțu se referea la programul de investiții „Anghel Saligny”, care nu a primit deocamdată aviz de la ministerul Justiției (avizul nu este însă obligatoriu). În timp ce liderii USR-PLUS susțin că programul de investiții „Anghel Saligny” este practic o continuare a vechiului PNDL al PSD-ului (Programul Național de Dezvoltare Locală), care trimite bani preponderent în localitățile unde aceste partide au primari (anterior PSD, acum PNL), liderii PNL spun că programul „Anghel Saligny” este important pentru viitorul României și îl acuză pe ministrul Justiției de blocarea acestui program important.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.