Cine este suspectul în cazul atacului de la Capitoliu

FOTO: Facebook/via CNN
FOTO: Facebook/via CNN

Un incident de securitate a avut loc vineri la clădirea Capitolului din Washington, sediul Congresului american. O mașină a lovit doi polițiști încercând să forțeze intrarea la o barieră de securitate. Suspectul și unul dintre polițiști au fost răniți și au murit ulterior.

Autoritățile americane l-au identificat pe suspect. Potrivit unor surse din rândul forțelor de ordine, citate de CNN, suspectul avea 25 de ani și se numește Noah Green. A absolvit Universitatea Christopher Newport University din Newport News, Virginia, în 2019, cu diplomă în finanțe.

Cu câteva săptămâni înainte de atac, acesta scria pe rețelele sociale că și-a pierdut slujba, că este în suferință și crede că guvernul federal vrea să-i „controleze mintea”.

Cu mai puțin de două ore înainte de a fi împușcat și ucis, Noah Green a postat pe Instagram, pe un cont care pare să-i aparțină, mai multe linkuri către înregistrări video în care vorbește Louis Farrakhan, un controversat cleric și activist american, liderul Națiunii Islamului. „Guvernul SUA este inamicul #1 al oamenilor de culoare”, spune clericul într-una dintre postările preluate de Noah Green.

Într-o altă postare, Green a scris săptămâna trecută că el crede că Farrakhan l-a salvat după „teribilele suferințe pe care i le-au produs probabil CIA, FBI, agenții guvernamentale ale Statelor Unite ale Americii”.  Răspunzând unui comentariu la acea postare, Green afirmă că a fost victima mai multor spargeri de domiciliu, că i s-a otrăvit mâncarea, că a fost supus unor agresiuni, operațiuni neautorizate în spital și unor acțiuni de controlare a minții.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.