Cine este primul turist care va zbura în jurul Lunii

Yusaku Maezawa ar putea ajunge în apropierea Lunii până în 2023. Foto: Captură SpaceX

Elon Musk a anunțat numele primului turist spațial, care va orbita Luna într-una din navele companiei sale, SpaceX.

Numele său este Yusaku Maezawa. Miliardarul japonez a fondat Zozotown, cel mai mare lanț de magazine de îmbrăcămite din țara asiatică.

Călătoria lui Mawzawa în jurul Lunii va avea loc până în 2023, el urmând să fie însoțit de alte opt persoane, printre care pictori, muzicieni și regizori, toți urmând să transpună călătoria într-un proiect de artă.

Suma pe care miliardarul a plătit-o pentru a zbura în jurul Lunii nu a fost dezvăluită, însă artiștii care îl vor însoți vor face călătoria gratuit.

Are o avere de aproape 3 miliarde de dolari

Yusaku Maezawa are o avere de 2,9 miliarde de dolari. În vârstă de 42 de ani, japonezul este un mare colecționar de artă, cheltuind peste 110 milioane de dolari pe un singur tablou.

”În sfârșit pot să vă spun că am ales să merg către Lună! Voi face călătoria alături de mai mulți artiști”, a spus Maezawa la evenimentul organizat de SpaceX.

”Ce s-ar fi întâmplat dacă Picasso ar fi mers într-o astfel de călătorie? Sau Andy Warhol, sau Michael Jackson sau John Lennon?”, s-a întrebat miliardarul nipon, care a propus ideea unui voiaj spre Lună companiei SpaceX.

Costurile totale ale dezvoltării infrastructurii pentru realizarea de astfel de misiuni turistice în jurul Lunii ar putea depăși 5 miliarde de dolari.

Elon Musk, fondatorul companiei, a spus că ar putea face parte și el din echipajul care va face primul zbor turistic în jurul satelitului natural al Pământului.