Cine este Mirel Palada, cel care l-a agresat pe senatorul USR Mihai Goțiu, la B1 TV

Mirel Palada l-a agresat pe Mihai Goțiu la B1 TV, într-o pauză publicitară
Mirel Palada l-a agresat pe Mihai Goțiu la B1 TV, într-o pauză publicitară

Senatorul USR Mihai Goțiu, vicepreședinte al Senatului, a fost agresat fizic de sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, în timpul unei pauze publicitare, la o emisiune de la B1 TV.

Mihai Goţiu şi Mirel Palada au avut schimburi dure de replici în prima parte a emisiunii, iar după pauza publicitară moderatoarea, Nadia Ciurlin, a anunţat incidentul, emisiunea continuând fără prezenţa celor doi.

„Am fost lovit cu pumnii şi picioarele după ce i-am atras atenţia lui Palada, de mai multe ori, despre modul în care vorbeste. M-a lovit cu pumnul în gură. Sunt în regulă, am suferit lucruri şi mai rele”, a spus Mihai Goţiu, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Mihai Goțiu a spus că va depune plângere la Poliție. De asemenea, le-a mulțumit celor care l-au încurajat.

„Aseară, târziu în noapte, mi-au dat lacrimile. Nu de la lovitura de pumn a lui Mirel Palada, ci de la zecile și sutele de mesaje de solidaritate primite pe Facebook, sms, WhatsApp, până mi s-a descărcat telefonul. Tuturor vă mulțumesc acum și îmi cer scuze că, din motive de timp, nu voi reuși să o fac în mod direct, personal.

Vă asigur că voi continua să lupt împotriva abuzurilor de orice fel, inclusiv împotriva huliganismului politic, însă exclusiv prin mijloace legale. La fel cum am făcut-o și ieri, de la pupitrul plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului, îi voi reprezenta atât pe cei care mi-au acordat încrederea, cât și pe cei a căror încredere nu am reușit să o câștig încă”, a scris Mihai Goțiu pe Facebook.

Cine este Mirel Palada

Mirel Palada a devenit cunoscut după ce a preluat funcția de purtător de cuvânt al Guvernului condus de la Victor Ponta, în octombrie 2013. Până atunci, acesta era director al Departamentului pentru strategii guvernamentale. În paralel, a îndeplinit ambele funcții.

Mirel Palada este fondatorul Companiei de Cercetare Sociologică și Branding (CCSB), ce oferă servicii de cercetare și consultanță în media și politică.

În septembrie 2014, Victor Ponta l-a schimbat din funcția de purtător de cuvânt. Decizia premierului venea după ce, în luna august a aceluiași an, Mirel Palada a avut pe pagină de Facebook o postare cu următorul conţinut: „Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanți, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în balta propagandistică la mine pe wall.

Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proțap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar înainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi”.

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Palada a fost ştearsă, dar deja existau numeroase reacţii ale jurnaliştilor, dar şi din partea unor partide de opoziţie.

Senatorul Goțiu: „Mi-au dat lacrimile”

Senatorul USR a mers după emisiune la spital. „Dacă m-a durut cu adevărat ceva azi noapte a fost mărturisirea medicului de la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan”, care m-a consultat, că se gândește serios să plece din România. Cu buza spartă de un fost purtător al Guvernului nu aveam argumente pentru a-l face să se răzgândească. Și nici nu cred că aș fi fost credibil în acel moment.

Voi face însă tot ce ține de mine (și sunt convins că același lucru îl vor face și colegii mei din USR) să schimb (și să schimbăm) lucrurile în țara asta. Cu sprijinul colegilor mei și, mai ales, cu sprijinul vostru, vom reuși. Avalanșa mesajelor de solidaritate mi-a demonstrat că nu suntem deloc puțini!

Nu voi ceda în fața niciunei amenințări ori intimidări verbale sau fizice. Nici „forța” lui Mirela Palada, și nici măcar toată forța reunită a tuturor huliganilor și penalilor din politica românească nu se pot compara cu cea pe care mi-ați transmis-o în lungile ore ale acestei nopți și dimineți. Vă mulțumesc!”, a scris senatorul USR, pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.