Cine este femeia care și-a abandonat bebelușul în scara unui bloc din Râmnicu Vâlcea

FOTO: Zozz_/Pixabay.com
FOTO: Zozz_/Pixabay.com

În urmă cu 4 zile, o fetiță de numai câteva zile a fost găsită abandonată în scara unui bloc din Râmnicu Vâlcea. Locatarii au anunțat poliția, iar o ambulanță a dus-o la maternitatea din oraș. Medicii au spus atunci că, cel mai probabil, bebelușul a fost născut acasă, pentru că ombilicul său era prins cu o clemă care nu se folosește în spital.

Polițiștii au anunțat că a fost găsit mama copilului. Este vorba despre o femeie în vârstă de 35 de ani, fost cadru didactic. Aceasta ar fi ascuns faptul că a născut din cauza violenței domestice și a faptului să soțul nu și-a mai dorit încă un copil.

Despre abandonarea bebelușului le-a povestit mai întâi părinților ei, pe care i-a chemat la ea acasă pentru a le încredința, spre creștere și educare ceilalți doi copii, de 3, respectiv 12 ani.

Aceasta a povestit că în urmă cu o săptămână și-a luat câteva haine uzate din casă și a născut în mașină, singură, fără asistență medicală. Aceasta le-a spus procurorilor că a ascuns nașterea copilului din cauza bătăilor și certurilor din familie cu soțul.

Fetița a ținut-o în mașină, în apropierea locuinței patru zile. Când n-a mai știut ce să facă a decis să o abandoneze într-o scară de bloc. Femeia a spus că mai întâi a alăptat-o, apoi a învelit-o și a pus-o într-un scaun de mașină. Ar fi stat în apropierea scării până când a fost că micuța a fost găsită de o locatară a blocului.

O expertiză medicală a stabilit că mama acuzată de abandon de familie suferă de o tulburare post natală. Procurorii au cerut internarea de urgență într-un centru de reabilitare, iar fetița abandonată rămâne în grija statului până la finalizarea procesului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.