Cine ar putea să o înlocuiască pe Gabriela Firea la Ministerul Familiei. PSD are o propunere și pentru Muncă

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Consiliul Politic Național al PSD se reunește, luni dimineață, în care ar urma să fie validate deciziile privind nominalizările pentru ministerele Muncii și Familiei, rămas vacanta după ce Marius Budăi și Gabriela Firea și-au dat demisia.

La Ministerul Familiei ar putea veni Natalia Intotero, iar la Muncă ar putea fi tot o femeie, Simona Bucura-Oprescu.

Natalia Intotero, fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă și secretar de stat la Externe în cabinetul Ponta, este la ala treilea mandat de parlamentar din partea PSD, iar din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților.

Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020.

Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-şi continue mandatul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.