Cine ar putea fi propunerea PSD pentru funcția de premier. Apare un nou nume

Liviu Dragnea l-ar putea propune pe Vasile Dâncu
Liviu Dragnea l-ar putea propune pe Vasile Dâncu

23:30. Vasile Dâncu ar fi ultima variantă pentru funcția de premier luată în discuție de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit unor surse citate de jurnaliștii de la Hotnews.ro.

Liviu Dragnea a spus în timpul campaniei electorale, într-un interviu la Antena 3, că Vasile Dâncu este un foarte bun prieten cu care a lucrat timp de mai mulți ani și un sociolog pe care îl apreciază mult. Vasile Dâncu a făcut parte din Guvernul Cioloș.

15:48. Jurnaliștii Hotnews.ro susțin că Liviu Dragnea i-ar fi propus lui Florin Georgescu să preia funcția de prim-ministru, însă acesta ar fi refuzat deja.

Opțiunea PSD pentru funcția de premier ar fi prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, potrivit unor surse oficiale citate de jurnaliștii de la News.ro.

Varianta cu Florin Georgescu șef al Executivului ar urma să fie înaintată la consultările de la Cotroceni de PSD alături de ALDE.

„Vom merge foarte cinstit (n.r. la consultările cu președintele Klaus Iohannis) cu o propunere care să poată fi acceptată și care, din punct de vedere matematic și politic să nu poată să fie refuzată”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, într-o conferință de presă care a avut loc săptămâna trecută.

Potrivit economica.net, Florin Georgescu are 63 de ani și a fost membru PDSR. De asemenea, a fost ministru al Finanțelor în Guvernul Văcăroiu, în perioada 1992 – 1996 și apoi a fost deputat PDS în două legislaturi consecutive.

Din 2004 a fost prim-viceguvernator BNR. În perioada 7 mai – 21 decembrie 2012 a fost suspendat din această funcție pentru a fi vicepremier și ministru de Finanțe în guvernul Ponta. În 2007, alături de întregul Consiliu de Administrație al BNR, Florin Georgescu a fost decorat de președintele Traian Băsescu.

Săptămâna trecută au fost vehiculate mai multe nume de prim-miniștri. Unul dintre nume, potrivit Știrile TVR, a fost cel al lui Mihai Fifor, președintele Consiliului Național PSD, un apropiat al lui Liviu Dragnea. De asemenea, s-a mai vorbit și de fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Grindeanu, din Guvernul Ponta. Și despre fostul ministru al Fondurilor Europene, Marius Nica, se spune că ar putea prelua funcția de prim-ministru.