Chinezii închid Beijingul de teama unui nou val de coronavirus

Foto: Pixabay

Milioane de locuitori ai capitalei chineze Beijing vor fi afectați de înăsprirea restricțiilor de circulație impuse de autorități pentru a preveni un nou val epidemiologic.

Dacă marele focar de coronavirus din zona orașului Wuhan a fost lichidat după luni de restricții din cele mai stricte, chinezii au decis să suspende privilegiile de călătorie ale locuitorilor din Beijing, după ce orașul a raportat 31 de noi cazuri miercuri și 137 în ultima săptămână.

Înainte de această creștere a numărului de îmbolnăviri, la Beijing nu se înregistrase niciun caz cu transmitere locală de 57 de zile, scrie BBC.

Noul focar pare să fi apărut în uriașa piață Xianfandi, unde este comercializată aproximativ 80% din cantitatea totală de carne și legume a capitalei chineze.

Cel puțin 27 de cartiere ale orașului sunt considerate zone de risc mediu, în timp ce zona de lângă piață este catalogată de mare risc. Oamenii care trăiesc în aceste cartiere nu pot părăsi orașul.

Cei care locuiesc în zone cu risc scăzut pot călători, dar doar după ce au fost testați negativ la infecția cu coronavirus. Chiar și așa, centrele de testare din Beijing sunt suprasolicitate, iar rezultatele pot veni cu mare întârziere.

Au fost anulate numeroase zboruri din Beijing, iar mersul trenurilor va fi mult restrâns până în 9 iulie, cel puțin.

Au fost suspendate cursurile școlare, dar și competițiile sportive, cât și piscinele și sălile de forță.

În schimb, companiile și fabricile din Beijing pot alege să își continue activitatea.

China, țara de origine a pandemiei de coronavirus, a reușit să țină sub control răspândirea virusului în ultimele luni prin măsuri stricte. Dacă în martie, în țara comunistă erau peste 80.000 de cazuri de infectare cu COVID-19, de atunci au mai fost raportate doar puțin peste 3.000 de noi teste pozitive.