Children Medieval Band – Copiii români remarcaţi de trupa Rammstein

rammstein_copii_romani_children_medieval_band
Formaţia germană de rock Rammstein a postat pe pagina oficială un articol cu titlul „There is a future for rock n roll”, în care remarcă reprezentaţia unor copii din români, cu vârste între 5 şi 10. Cei trei copii sunt fraţi, formează trupa Children Medieval Band, şi cântă piesa Sonne, a celor de la Rammstein.

Cornelia are cinci ani şi cântă la tobe şi harpă, în timp ce sora sa mai mare, Olga (8 ani), este clăparul formaţiei. Frăţiorul cel mare, Ştefan (10 ani), este vocalistul şi, totodată, chitaristul Medieval Band.

Filmuleţul lor, postat la 6 martie 2012 pe Youtube, a strâns aproape două milioane de vizualizări până la ora publicării acestui articol. 23.500 de oameni au ţinut să acorde un vot pozitiv reprezentaţiei, în timp ce doar 500 au considerat că numărul copiilor este unul nereuşit sau nepotrivit.

Asta deoarece Rammstein nu este considerată tocmai o trupă pentru copii. În Germania, trupa a fost acuzată de simpatii naziste, mai ales după folosirea unor fragmente din filmul „Olympia” în videoclipul unei piese, „Stripped”. Olympia a fost un film de propagandă nazistă, despre Olimpiada de vară organizată de Germania nazistă în 1936. Filmul este considerat una dintre cele mai mari realizări ale cinematografiei, dar contextul în care a fost produs şi lansat este cel care a ştirbit valoarea producţiei.

Întrebat de unii dintre comentatorii de pe Youtube dacă Rammstein este o alegere potrivită pentru aceşti copii, cel care se ocupă de formaţie, probabil unul dintre părinţi, a spus că aprecierea e îndreptată spre muzica, nu neapărat spre mesajele Rammstein.

Children Medieval Band şi Rammstein: „Unele versuri nu ne plac, dar muzica..”

„Unele dintre videoclipurile lor nu ne plac, unele dintre versuri de asemenea, dar muzica – cu acea combinaţie unică de putere imensă, tensiune, compoziţie glorioasă şi o subtilă infuzie de romantism de bun gust – îi plasează printre cei mai buni muzicieni ai erei rock”, spune acesta.

Interpretarea copiilor a ajuns pe mai toate siteurile de rock, dar şi în presa internaţională. Huffington Post le-a dedicat un amplu articol, în care e remarcată interpretarea, dar, mai ales, polivalenţa membrilor trupei şi succesul piesei.

Copiii au şi un site, intelligentmusicalchildren.wordpress.com, iar pe contul de Youtube „cartemarte1” sunt postate alte 17 videoclipuri în care copiii cântă diverse melodii, în general muzică medievală şi rock.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.