CFR da, FCSB ba! Ce au făcut echipele românești aseară, în Liga Europa

Foto: CFR Cluj / Facebook

CFR Cluj, campioana în exercițiu a fotbalului românesc, a reușit o victorie de prestigiu pe terenul suedezilor de la Djurgarden, în timp ce FCSB, cu o echipă încropită, n-a reușit surpriza în fața echipei Slovan Liberec, din Cehia.

FCSB, care a depistat 15 cazuri de COVID-19 în lot, a început cum nu se putea mai rău meciul cu Slovan Liberec, Cană fiind eliminat pentru un fault în poziție de ultim apărător, în minutul 20. Mai mult, Karanovic, jucător înregimentat special pentru acest joc, s-a accidentat după doar 8 minute de joc.

Cel mai bun om al bucureștenilor în prima repriză a fost portarul Straton, care a fost învins totuși de două ori în repriza secundă, de Helal, în minutul 64, respectiv Rabusic, cu opt minute înainte de final.

Singura echipă românească rămasă în a doua competiție valorică a fotbalului continental este CFR Cluj. Scoși din cursa pentru Liga Campionilor de către Dinamo Zagreb, ardelenii sunt la un pas de grupele Ligii Europa, după un 1-0 cinic la Stockholm, cu Djurgarden.

Singurul gol al partidei a fost marcat în startul reprizei secunde, de Vinicius, după o fază fixă. A fost singurul șut pe poartă al echipei antrenate de Dan Petrescu.

Pentru a ajunge în grupele Ligii Europa și în acest an, CFR Cluj trebuie să treacă, pe teren propriu, în 1 octombrie, de finlandezii de la KuPS.