Certificat COVID obligatoriu la locul de muncă. Florin Cîțu nu vrea testare gratuită pentru nevaccinați

florin cîțu
Florin Cîțu. Foto: Guvernul României

Premierul interimar Florin Cîțu nu este de acord ca statul să plătească testarea COVID pentru angajații nevaccinați timp de 60 de zile, relatează g4media.ro.

Un proiect de lege aflat acum în dezbatere în comisiile parlamentare introduce obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, oferindu-le totodată angajaților nevaccinați o perioadă de grație de 60 de zile în care testele vor fi plătite de către stat.

Partidele PSD, PNL, USR și UDMR căzuseră de acord săptămâna trecută cu introducerea unei perioade de grație de 60 de zile pentru cei nevaccinați, perioadă în care statul să plătească testele periodice pentru angajații care nu au făcut vaccin.

Însă premierul Florin Cîțu nu este de acord, motiv pentru care introducerea noii legi este amânată.

„Crește costul la buget, lucru cu care nu sunt de acord. Eu nu sunt de acord. PNL nu e de acord ca principiu ca cei nevaccinați să fie testați pe costurile celorlalți cetățeni”, a spus Cîțu.

Proiectul de lege introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat.

Potrivit noii legi, angajații care vor refuza să prezinte certificatul verde la intrarea în instituția în care lucrează ar putea fi sancționați cu suspendarea contractului de muncă fără plata drepturilor salariale pentru o perioadă de până la 30 de zile.

Dacă nici după 30 de zile angajații nu prezintă certificatul verde, atunci vor fi concediați la stat, iar la privat angajatorul poate decide dacă le prelungește suspendarea sau îi concediază.

Vă recomandăm și reportajul:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.