Cercetătorii au descoperit o diferență majoră între Omicron și Delta

omicron delta
Foto: Alexandra_Koch / geralt / pixabay.com

Un studiu a descoperit că varianta Omicron a coronavirusului se răspândește de 70 de ori mai repede în țesutul bronhial decât varianta Delta. Pe de altă parte, Omicron se răspândește de 10 ori mai încet în țesutul pulmonar decât varianta originală a SARS-CoV-2, relatează „The Guardian”.

Studiul ar oferi astfel o explicație pentru răspândirea rapidă a variantei Omicron și pentru formele de boală aparent mai ușoare pe care le provoacă.

Cercetarea a fost realizată de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Hong Kong.

Însă coordonatorul studiului, Michael Chan Chi-wai, a declarat că rezultatele cercetării trebuie interpretate cu atenție.

„Trebuie să luăm în calcul faptul că, infectând mult mai mulți oameni, un virus foarte infecțios poate cauza mai multă boală gravă și moarte decât un virus mai puțin patogenic”, a spus el.

„Astfel, luând în considerare studiile noastre recente care arată că Omicron poate scăpa parțial de imunitatea oferită de vaccinuri și de infecțiile anterioare, amenințarea din partea variantei Omicron probabil va fi foarte importantă”, a completat omul de știință.

Foto: Alexandra_Koch / geralt / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.