Celebra ciocolată Toblerone își schimbă ambalajul. De ce renunță la imaginea muntelui Matternhorn

ciocolata toblerone
Foto: Hans / pixabay.com

Imaginea muntelui Matternhorn nu va mai fi folosită pe ambalajul cutiilor de ciocolată Toblerone, după ce compania elvețiană își mută o parte din producție în afara Elveției, relatează „The Guardian”.

Drept urmare, compania nu va mai putea folosi imaginea muntelui deoarece există restricții referitoare la folosirea iconografiei elvețiene.

Matternhorn, masivul cu o siluetă aproape perfect piramidală, înalt de 4.478 de metri, nu va mai împodobi ambalajul celebrei ciocolate, a anunțat compania. În schimb, va fi folosită o imagine generică a unui vârf din Munții Alpi.

De asemenea, sintagma „din Elveția” de pe ambalaj va fi înlocuită că „fondată în Elveția”.

O lege din 2017 restricționează utilizarea anumitor simboluri (ca de exemplu crucea albă pe fond roșu de pe steagul țării) în industrie și servicii. Pentru ca alimentele să poată fi promovate drept „fabricate în Elveția” trebuie ca cel puțin 80% din ingredientele brute să fie originare din Elveția, iar cea mai mare parte a procesării să aibă loc tot în această țară.

ciocolata toblerone
Foto: WikimediaImages / pixabay.com

În cazul laptelui și al produselor pe bază de lapte, procentul cerut este de 100% (fac excepție ingredientele care nu pot fi produse în Elveția, precum cacaua).

Începând din 1908, Toblerone a fost produsă în Berna, capitala Elveției. Anul trecut, compania a anunțat că de la sfârșitul anului 2023 va muta producția la fabrica sa din Slovacia, unde produce și ciocolata Milka, care inițial era produsă tot în Elveția.

matternhorn
Muntele Matternhorn. Foto: CaramelizedOnions / Wikipedia.org

Foto: CaramelizedOnions / Wikipedia.org / WikimediaImages / Hans / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.