Cele trei surse de infectare cu coronavirus, potrivit unui medic român

coronavirus școală
Foto: Alexandra_Koch / pixabay.com

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, spune că principalele surse de infectare cu noul coronavirus în România sunt în transportul în comun, petrecerile, mai ales între adolescenți, dar și la locurile de muncă unde nu se respectă regulile sanitare.

„În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici.

Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a declarat managerul Oancea, într-o intervenție la Digi24.

Managerul a mai spus că, în curând, dacă nu se respectă regulile sanitare, pacienții ar putea fi tratați în ambulanță, pentru că spitalele vor fi ocupate.

„Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a mai declarat Cristian Oancea.