Cele mai rare boli din lume. 4 afecțiuni de-a dreptul bizare

Sănătatea este cel mai important lucru pe care trebuie să îl protejăm cu toată puterea noastră. Medicina modernă a învățat cum să trateze multe boli mortale sau este pe punctul de a face acest lucru.

Ce ține de noi este să fim mereu ”la zi” cu analizele, pentru a depista din timp eventuale boli. Sfatul este să faceți des analizele fundamentale de sânge, inclusiv o hemoleucogramă, dar și analize ”opționale”, cum ar fi feritina.

Boala morgelloniană

Pentru prima dată înregistrată de medicii americani în 2002, boala Morgelon determină pacientul să simtă paraziți microscopici care aleargă pe sub piele. S-ar părea a fi psihoză – câți pacienți din spitalele psihice se plâng de paraziți invizibili. Dar ulcerațiile și mâncărimile apar cu adevărat pe pielea pacienților cu Morgellon, iar mușchii crampează.

Majoritatea victimelor au susținut că un fel de parazit microscopic a pătruns adânc în epidermă. Aceste „fire” pot fi văzute la microscop. Mulți oameni de știință cred că Morgellon excită o mutație necunoscută științei, o ciupercă care poate supraviețui chiar și la zero grade. Versiunea despre natura psihogenă a bolii este, de asemenea, populară.

În 2012, a fost publicat un studiu potrivit căruia nu s-au găsit organisme de boală cunoscute la pacienți, iar acoperirea pe scară largă a bolii Morgellon a provocat un focar ascuțit al bolii. Până în 2017, au fost înregistrate aproximativ 20 de mii de plângeri cu simptome similare.

Orbire temporară

Natalie Adler, rezidentă din Melbourne, suferă de o afecțiune medicală neobișnuită. La fiecare trei zile, fata orbeşte, adică nu poate deschide ochii din cauza spasmelor musculare severe. Ciclul se repetă la fiecare trei zile.

Acest lucru s-a întâmplat mai întâi după o infecție sinuzală complicată cu o infecție stafilococică. De atunci, Natalie trebuie să-și planifice viața în așa fel încât să aibă timp să facă toată munca în perioada în care vede. „Ziua mea de 18 ani a căzut într-o zi„ oarbă ”, dar apoi am văzut totul și prietenii mei mi-au organizat o petrecere măreață”.

Penfig paraneoplazic

Există mai multe tipuri de pemfigus – o boală dermatologică cu natură autoimună (Bolile autoimune sunt o clasă de boli în care limfocitele încep să atace propriile celule sănătoase ale corpului). Soiul său paraneoplastic este cel mai puțin comun, dar foarte periculos. Sistemul imunitar începe să atace keratinocitele care alcătuiesc cea mai mare parte a epidermei, motiv pentru care se formează goluri în ea, care se umplu cu lichid.

În aceste locuri, se formează vezicule umede, prin care infecțiile externe pătrund cu ușurință. Aproximativ 90% dintre pacienții cu pemfig paraneoplazic au murit în decurs de un an, din cauza sepsisului sau a insuficienței pulmonare induse de boală.

Alergie la apă

Urticaria acvagenică este o boală în care orice contact al pielii cu apa, chiar și cu transpirația proprie, aduce suferință pacientului. O reacție alergică are loc chiar și la apa distilată, purificată de orice impurități.

Consumul de apă este foarte dureros. Dacă trebuie să bei lapte, organismul nu reacționează atât de mult la el. O baie se transformă în chinuri infernale, iar a părăsi casa pe vreme ploioasă sau cu zăpadă este aproape imposibil.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.