Cele mai neobișnuite locuri din lume, parcă de pe altă planetă

Cele mai frumoase zone din Turcia
Pamukkale, una dintre cele mai frumoase zone din Turcia. Foto: Pixabay

Privind aceste imagini, este dificil să îți imaginezi că tot ceea ce este descris în ele este o creație a naturii și se află pe planeta noastră.

Pamukkale, Turcia

Pamukkale este prezent în mod constant în numeroase ratinguri ale celor mai frumoase locuri de pe Pământ, iar acest lucru este absolut meritat. Aceasta este o serie de izvoare termale, „trepte” sculptate în panta de calcar albă ca zăpada. Astăzi, vin aici nu doar călătorii care doresc să privească miracolul naturii, ci și cei care au ca scop recuperarea și se scufundă cu plăcere în travertine de mică adâncime. Așadar, nu uitați să luați ochelari de înot și poftă de explorare. Printre cele deschise pentru înot, una dintre cele mai populare este piscina Cleopatra. Atracția este situată departe de centrele turistice, și prin urmare, mergând aici din cel mai apropiat oraș-stațiune, trebuie să fii gata pentru o călătorie lungă. Pereții fragili ai travertinului de calcar sunt sensibili la daune și mersul pe multe dintre ele este interzis. Pentru a merge pe restul, este necesar să te descalți. Respectarea acestei reguli este monitorizată îndeaproape de către gardieni.

Peșterile Waitomo, Noua Zeelandă

Peșterile Waitomo din regiunea Waikato din Noua Zeelandă sunt destul de interesante în sine: aici poți observa complexe ieșiri din calcar și pasaje bizare create cu multe secole în urmă. Dar ceea ce îi face cu adevărat unici și merită văzuți sunt „locuitorii” Peșterii Firefly. Este vorba de mii de țânțari cu ciuperci, care, acumulându-se pe bolțile sale, creează efectul unui „cer înstelat”.

Lacul Retba, Senegal

Mergând în Senegal, ar trebui să înțelegi că există atât de multe atracții colorate încât cu greu vei putea vizita totul simultan. Dar ceea ce merită cu siguranță atenția ta, este misteriosul „lac roz” – Retba – unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Arată ca o imagine dintr-o carte pentru copii – țărmuri albe ca zăpada și apă roz. Responsabile de o culoare atât de neobișnuită sunt cele mai vechi cianobacterii care trăiesc în lacul sărat. A ajunge acolo este destul de simplu: lacul este situat la doar 30 km de capitala locală, Dakar. Orașul îți va oferi cu siguranță servicii de taxi; excursiile la această atracție sunt incredibil de populare.

Copaci dragon pe insula Socotra, Yemen

Dacă la inimă ești Indiana Jones, care iubește ținuturile neexplorate, îmbracă niște pantaloni sport comozi și pornește spre unul dintre cele mai neobișnuite locuri din Yemen – Insula Soctor. Motivul arborilor fanteziști care cresc aici este seva roșie aprinsă secretată. Făcând o incizie în scoarță, poți vedea cum Arborele Dragonului începe să sângereze. Anterior, în Insulele Canare erau destul de mulți astfel de copaci (uneori de mii de ani), dar datorită colecției active de rășini roșii valoroase, numărul lor a scăzut semnificativ. Astăzi, încă mai poți vedea micul boschet din Yemen.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.