Cele mai furate cărți din librării în 2016

Cele mai furate cărți din librăriile Humanitas în 2016
Cele mai furate cărți din librăriile Humanitas în 2016

Manualul de Biologie de clasa a VI-a este cea mai furată carte din librăriile Humanitas în 2016. Pe următoarele locuri se află manualul de Chimie de clasa XI-a, „Caietul de limba română de clasa a VIII-a”, dar și două romane. S-au furat cărțile „Sfârșitul Occidentului”, de Lucian Boia și „Cimitirul de piane”, de Jose Peixoto.

Lucian Boia este unul dintre autorii care intră atât în topul celor mai vânduţi, dar şi al celor mai furaţi. Dacă la capitolul cele mai vândute cărţi, „Strania istorie a comunismului românesc (şi nefericitele ei consecinţe)” este pe prima poziţie, cititorii au plecat din librării fără să treacă pe la casă şi cu „Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine”, semnat de istoric.

Volumul „Tată bogat, tată sărac. Educaţia finanaciară în familie”, de Robert T. Kiyosaki, apărută la editura Curtea Veche, a fost de asemenea furat, potrivit coordonatorului de vânzări și marketing de la Humanitas, Bogdan Baciu, citat de News.ro.

Lucian Boia a fost și anul trecut în topul autorilor cu cele mai furate cărți din librăriile Humanitas.

În 2015, cele mai furate cărţi au fost best sellerurile „Solenoid”, de Mircea Cărtărescu, „Cum s-a românizat România”, de Lucian Boia, „Laur”, de Evgheni Vodolazkin, „Adulter”, de Paulo Coelho, şi „Jurnalul unui puşti”, de Jeff Kinney. Pe lângă aceste sunt și cărți de specialitate din domeniul medicii sau dreptului, pe care hoții le vând studenților și anticariatelor.

În librăriile Diverta, în 2015, pe primul loc în topul celor mai furate cărţi a fost „Cronică de Cotroceni”, de Adriana Săftoiu, urmată de cartea „Pas cu pas”, scrisă de preşedintele Klaus Iohannis. Pe următoarele poziţii în top se situează „Insurgent”, al doilea volum din seria „Divergent”, scrisă de Veronica Roth, „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, de E. L. James, şi „40 de zile”, de Chris Simion, relata Mediafax.ro.