Cele mai frumoase locuri din lume. 4 locuri de vis de pe 4 continente

În fiecare colț al lumii, poți găsi o mare varietate de atracții. Fiecare persoană visează să vadă cel puțin una dintre aceste minuni ale lumii. Și fiecare loc care poate fi numit cu încredere cel mai frumos loc din lume merită o atenție specială.

Statele Unite – Marele Canion

Poate că cel mai frumos loc din lume este Marele Canion american. Este una dintre cele mai adânci de pe planetă. Atracția este situată în apropierea orașului Colorado, Arizona. Canionul are 446 de kilometri lungime, iar lățimea acestuia variază de la 6 la 29 de kilometri. Și acest lucru este la nivelul platoului. La nivelul inferior, acest loc are o lățime mai mică de un kilometru. Adâncimea canionului este de 1600 de metri.

Australia – Marea Barieră de Corali

Aceasta este o minune naturală a lumii. Marea Barieră de Corali este situată în largul coastei de est a Australiei, spălată de apele Mării Coralului, destul de adânci. Este cel mai mare recif de corali din lume. Atracția este formată din 2,5 mii de recife. Unele dintre ele sunt mici, nu mai mult de un hectar, altele acoperă o suprafață de până la 100 de kilometri pătrați. Suprafața totală a întregului recif este de aproape 349 de kilometri pătrați. În comparație, aceasta este mai mult decât zona întregului Regat Unit.

Africa de Sud – Cape Town

Acest loc frumos este numit „cerul pe pământ”. Și își justifică numele. Frumosul oraș, situat chiar la capătul continentului african, este înconjurat de munți uriași. Acest fapt face ca o persoană să se simtă ca o mică creatură în mijlocul unei mari splendori.

India – Taj Mahal

Taj Mahal este pe lista minunilor lumii. Mausoleul cu cinci cupole se ridică la 74 de metri deasupra solului. Taj Mahal stă pe o platformă, la colțuri există patru minarete, care sunt ușor înclinate în partea laterală a mormântului principal. Acest lucru a fost făcut pentru a reduce probabilitatea distrugerii clădirii principale în caz de cutremur. Alăturat de Taj Mahal există o grădină cu piscină și fântâni. Pereții mausoleului sunt căptușiți cu marmură lustruită translucidă. La un moment dat, a fost adus pe șantier din cariere, la 300 de kilometri distanță. Marmura este incrustată cu pietre prețioase: malachit, agat, turcoaz, cornalină.

Marmura are o caracteristică interesantă: arată alb în lumina zilei, argintiu într-o noapte cu lună și roz în zori. Complexul a fost construit de 20 de mii de meșteri care au fost invitați din toată țara. De asemenea, au venit și specialiști din Persia, Asia Centrală și Orientul Mijlociu. Vis-a-vis de Taj Mahal este o clădire construită exclusiv din marmură neagră. Cu toate acestea, nu a fost niciodată finalizată. Era planificat ca un pod de marmură neagră să facă legătura între clădiri.

Obiectivul e vizitat anual de milioane de turiști străini, unii dintre ei venind să-l vadă chiar și în perioada când folosesc marsupiu copii. India în sine este o țara a extremelor, fascinantă și deprimantă în același timp, deoarece minunile din ea sunt deseori umbrite de o sărăcie cum rar ne-a fost dat să vedem.

Sursa foto: pixabay