Cele mai ciudate și captivante locuri pe care să le vizitezi în lumea întreagă

Liniile Nasca, Peru. Foto: de Monika Neumann, Pixabay

Lumea este un loc ciudat (si minunat). Si de la un lac de culoare roz pana la coloane gigantice care par cioplite de niste uriasi, avem mai multe exemple care sa demonstreze aceasta afirmatie.

Lacul Spotted, Columbia Britanica , Canada

Lacul Spotted a fost venerat de mult timp de oamenii nativi Okanagan (Syilx) si este usor de vazut de ce il considera sacru. Vara, apa lacului se evapora si sunt lasate in urma mici bazine minerale, fiecare avand o culoare diferita de alta. Lacul unic poate fi vazut pe autostrada 3, la nord-vest de orasul Osoyoos , desi vizitatorii sunt rugati sa nu patrunda pe terenurile tribale.

The Giant’s Causeway , Irlanda de Nord

In urma cu saizeci de milioane de ani, o uriasa eruptie vulcanica a aruncat o masa de bazalt topit, care apoi s-a solidificat si s-a contractat pe masura ce s-a racit, creand fisurile care pot fi vazute astazi. Exista aproximativ 37.000 de coloane poligonale la acest sit al Patrimoniului Mondial, atat de perfecte din punct de vedere geometric incat legenda locala spune ca au fost create de un gigant.

Pamukkale, Turcia

Un remarcabil sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din sud-vestul Turciei, o vizita la Pamukkale (Palatul Bumbacului) cuprinde si ruinele antice din Hierapolis, orasul candva mare care a fost construit in jurul sau. Travertinul creeaza cascade superbe si stralucitoare, de dimensiuni variate in care turistii se pot scalda. Unele zone din aceasta intinsa arie sunt perfecte pentru cross bike, traseele fiind de-a dreptul spectaculoase.

Lacul Hillier, Australia de Vest

Acest lac remarcabil a fost descoperit in 1802 pe cea mai mare dintre insulele din arhipelagul Recherche din Australia de Vest. Lacul isi pastreaza culoarea roz intens pe tot parcursul anului, despre care unii oameni de stiinta spun ca este generata de salinitatea ridicata combinata cu prezenta unei specii de alge iubitoare de sare cunoscuta sub numele de Dunaliella salina si a bacteriilor roz cunoscute sub numele de halobacteri. Imagineaza-ti doar cum ar fi sa il traversezi cu un stand up paddle intr-o dimineata linistita.

Badab-e-Surt, Iran

Aceste frumoase terase de travertin din nordul Iranului sunt un fenomen natural incredibil care s-a dezvoltat de-a lungul a mii de ani. Travertinul este un tip de calcar format din depozitul de calciu din apa curgatoare si, in acest caz, este vorba de doua izvoare termale cu proprietati minerale diferite. Culoarea rosiatica neobisnuita a teraselor se datoreaza continutului ridicat de oxid de fier dintr-unul din izvoare.

Muntii Tianzi, China

Gasiti in nord-vestul provinciei Hunan din China, aceste formatiuni uimitoare de calcar sunt acoperite de verdeata luxurianta si adesea invaluite in ceata. O telecabina merge pana la satul Huangshi si de aici exista o multime de trasee pentru admirat privelistile uluitoare ale Tianzilor, din care au fost inspirati muntii plutitori din filmul de succes Avatar .

Liniile Nasca, Peru

Figurile de animale si formele geometrice gravate de tribul Nasca in  Pampa de San José din Peru sunt unul dintre marile mistere ale Americii de Sud. Vizibile doar din aer sau dintr-un turn metalic de langa autostrada, unele dintre formele inexplicabile au o lungime de pana la 200 m si fiecare este executata dintr-o singura linie continua.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.