Cele mai bune seriale Netflix: Cum să ”chill” ore în șir

Top 10 seriale Netflix
Cele mai bune seriale Netflix

Cele mai bune seriale Netflix. Fie că este vară sau iarnă, weekend sau o seară banală de marți, mulți români aleg să se relaxeze cu un film serial. Mai jos găsiți o listă a celor mai bune seriale Netflix din acest moment.

Netflix oferă o varietate uriașă de seriale, cu un larg spectru de genuri, lungimi și țări de origine.

Dacă sunteți în căutarea celor mai interesante seriale de pe Netflix, acest articol vă va ajuta, fie că e vorba de un clasic pe care l-ați ratat sau de o apariție recentă, aflată încă în producție.

Lista de mai jos cuprinde toate genurile, iar ordinea în care sunt afișate serialele este aleatorie, toate fiind de o calitate excelentă:

Iată, deci, cele mai bune seriale Netflix din acest moment:

1. Breaking Bad

Breaking Bad este unul dintre cele mai revoluționare seriale TV. Se întinde pe cinci sezoane și urmărește transformarea unui simplu profesor de chimie într-un mare traficant de droguri. Povestea este plină de suspans, întorsături surprinzătoare de situație, replici spumoase și o prestație actoricească ireproșabilă din partea întregii distribuții.

2. Mindhunter

Unul dintre cele mai bune seriale Netflix din 2017, Mindhunter este produs de excelentul regizor David Fincher și este bazat pe primii pași făcuți de FBI în realizarea profilurilor psihologice ale criminalilor în anii ’70.

Acțiunea urmărește destinele a doi agenți care studiază mințile criminalilor în serie pentru a înțelege de ce le-au comis. Primul sezon are 10 episoade, unul mai interesant decât celălalt.

Cele mai bune seriale Netflix

3. Trollhunters

Dacă vă plac animațiile, atunci veți iubi serialul lui Guillermo del Toro, Trollhunters. Aventurile lui Jim, un băiat din orășelul liniștit Arcadia, care devine un adevărat vânător de căpcăuni după ce găsește o amuletă, vă vor aduce adesea zâmbetul pe buze.

4. The West Wing

Un alt clasic din lista noastră este drama TV The West Wing. Cel mai premiat serial al lui Aaron Sorkin, filmul este ideal pentru cei care nu vor să se despartă de discuțiile din viața politică nici măcar în timpul liber. Serialul, construit în jurul președintelui american și al staff-ului său, vă oferă o alternativă oarecum idilică la realitatea politică adesea dezamăgitoare din România.

5. Stranger Things

Un thriller cu influențe din Stephen King care vă va ține cu sufletul la gură pe durata tuturor episoadelor, Stranger Things este unul dintre cele mai bune seriale Netflix de azi. Ideal pentru nostalgicii anilor ’80, filmul are de toate: mister, efecte speciale și numeroase personaje memorabile.

6. Black Mirror

Gândit de Charlie Brooker ca o critică hiperbolică a societății moderne, Black Mirror vă va pune pe gânduri. Numit și ”Zona crepusculară actuală”, acest serial atinge subiecte care ne afectează pe toți, precum politica, tehnologia, faima sau moartea, într-o formă deosebită, de multe ori chiar revoltătoare.

 

Cele mai bune seriale Netflix

7. Sherlock

Printre nenumăratele adaptări ale aventurilor celebrului detectiv creat de Arthur Conan Doyle, Sherlock este de departe cel mai bun serial de pe piață. Cu Benedict Cumberbatch în rolul lui Holmes și cu Martin Freeman drept Dr. Watson, acțiunea este plasată într-un cadru contemporan, însă dinamismul clasic al minții detectivului de geniu este mereu intens.

Fiecare episod durează 90 de minute, iar fiecare sezon are doar 3 episoade.

 

8. The Crown

Cel mai scump serial realizat până acum de Netflix urmărește primii ani ai domniei Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Serialul este o splendidă realizare, iar rolul pe care îl face Claire Foy este excepțional. Actrița îi oferă celui mai longeviv monarh din istoria Angliei o căldură aparte, în timp ce restul actorilor au fost, de asemenea, aleși pe spreânceană. Poate cea mai interesantă decizie de distribuție a fost desemnarea lui John Lithgow în rolul lui Winston Churchill.

Cele mai bune seriale Netflix

9. House of Cards

Un alt serial destinat consumatorilor de politcă, House of Cards arată, într-un stil pur machiavelian, lipsa de scrupule a actorilor politici de azi. Mai mult, House of Cards a fost prima mare realizare a Netflix în ceea ce privește producția de seriale. Cu Kevin Spacey în rol principal, dar și cu Robin Wright – într-un rol la fel de important -, filmul vă va pune cu siguranță pe gânduri atunci când veți urmări știrile din ziua următoare.

10. Les Revenants / The Returned

Un film francez cu zombi închide lista noastră a celor mai bune seriale Netflix. Morții revin în acest film, nu pentru a ne mânca, ci pentru a ne chinui cu întrebări, cu probleme. Nu este un film horror, cu sânge și creiere împrăștiate, ci un serial matur, care se joacă cu multe idei interesante. Mai mult, primul sezon se bucură de o coloană sonoră remarcabilă, Les Revenants fiind una dintre cele mai interesante experiențe audio-vizuale din ultimii ani.