Cele mai bune metode de a încălzi cabana sau garajul pe timpul iernii

Chiar și iarna, proiectele, reparațiile, vacanțele și hobby-urile trebuie să continue. Și asta înseamnă adesea că trebuie să fiți pregătiți să petreceți timp în garaj, atelier sau la căbănuța de vacanța. De cele mai multe ori aceste locuri nu sunt încălzite, fiind foarte utile mai ales pe timp de vară. Cu toate acestea, există astăzi metode foarte eficiente de a încălzi aceste spații și a le face productive chiar și pe timp de iarnă. Iată câteva metode a avea căldură rapid în garaj, atelier sau cabană.

Câteva repere înainte de a face investiția

Cât de greu va fi să vă încălziți spațiul de lucru sau de vacanță în mijlocul iernii? Cât de ușor este să obțineți căldură cât mai ieftin? Luați în considerare cât de rece devine în zona unde locuiți sau unde aveți cabana, suprafața spațiului și dacă aveți suficientă izolație. Așadar, înainte de a vedea ce metodă vi se potrivește, trebuie să măsurați spațiul, dacă izolația este suficientă și cât de cald trebuie să fie în funcție de nevoi.

Înainte de a investi într-un sistem de încălzire în garaj, atelier sau cabană asigurați-vă că există o izolație suficientă, altfel riscați să faceți o investiție proastă. Izolați ușile acolo unde este posibil, precum și pereții și tavanele. Puteți adăuga cu ușurință și ieftin folie de plastic transparentă pe folii, pentru protecție suplimentară împotriva frigului. Odată ce ați instalat un sistem de încălzire, nu doriți ca tot aerul cald – să nu mai vorbim de banii pe care îi cheltuiți pe facturile de utilități – să se scurgă prin crăpături.

Puteți folosi o unitate cu aer forțat pentru a vă încălzi garajul rece. Aceste încălzitoare variază în ceea ce privește prețul și dimensiunea și nu sunt la fel de scumpe ca o sursă de căldură în infraroșu. Iată câțiva factori de luat în considerare: Încălzitoarele cu aer forțat funcționează prin aruncarea aerului fierbinte în cameră. Ele pot fi instalate profesional pentru a se conecta la conducta de gaz sau propan a casei. Dezavantajul este că, dacă munca pe care o faceți constă în prelucrarea lemnului, de exemplu, aerul forțat va arunca murdărie și resturi în jur, ceea ce reprezintă un dezavantaj major, mai ales atunci când pictați, colorați și terminați proiecte.

Aeroterma este cea mai folosita metodă pentru a încălzi o cameră rece din casa – este o modalitate simplă de a spori o sursă de căldură existentă pentru a vă încălzi mai bine garajul sau atelierul în zilele de iarnă foarte reci. În funcție de cantitatea de căldură suplimentară pe care o căutați, o aerotermă are aproape orice dimensiune pentru a se potrivi oricărui buget. În plus, sunt foarte portabile și ușor disponibile.

O altă modalitate de a vă încălzi garajul, atelierul sau cabana în timpul iernii este panoul electric de plafon radiant. Aceste panouri groase se montează pe tavan și pot fi o opțiune eficientă din punct de vedere energetic, care se încălzește rapid și se răcește la fel de repede. În plus, dacă spațiul de lucru trebuie să funcționeze bine, dar să arate și mai bine, nu puteți greși cu aceste panouri pentru încălzire pe tavan.

Aeroterma și convectorul electric, printre cele mai folosite metode de încălzire

Mai mare decât o aerotermă, un încălzitor electric montat pe perete este printre cele mai bune modalități de a vă încălzi garajul, atelierul sau cabana în timpul iernii. Aceste încălzitoare pot fi mai ușor de instalat decât un sistem de încălzire cu aer forțat, deci este posibil să nu fie nevoie să apelați la un profesionist pentru ajutor.

Când vă gândiți care este cel mai bun încălzitor de spațiu pentru garaj, atelier sau cabana de vacanță, un convector electric este o altă opțiune versatilă pentru un încălzitor în aceste spații. Puteți alege o unitate alimentată cu electricitate, gaz natural sau propan. Aceste încălzitoare funcționează prin curenți de convecție a aerului care circulă prin unitate și prin elementul său de încălzire, încălzind astfel aerul din jur. În funcție de tipul și dimensiunea aparatului, unitatea s-ar putea încălzi destul de repede, în timp ce altele durează puțin mai mult pentru a încălzi o cameră. Deci, luați în considerare cât de rece se face în spațiul pe care vreți să îl încălziți și cât timp sunteți dispuși să așteptați să se încălzească atunci când alegeți un sistem de încălzire prin convecție.

O sobă cu lemne este o modalitate economică de a vă încălzi spațiul din garaj, atelier si mai ales din cabană în timpul iernii, dacă se face în siguranță. La fel cum luați măsuri pentru a vă asigura siguranța șemineului de ardere a lemnului, veți dori să faceți același lucru cu soba pe lemne. După instalarea sobei cu lemne, nu uitați să vă curățați periodic coșul de fum și canalul de fum sau să angajați un profesionist. În caz contrar, riscați expunerea la gaze toxice. Este o modalitate ieftină și rustică de a încălzi un spațiu, însă este nevoie de atenție sportită la instalarea, folosirea și curățarea sobelor.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.