Cele mai bune mașini din lume la momentul actual

cele mai bune mașini din lume
Foto: TTTNIS / 根川孝太郎 (Wikimedia Commons) / Captură YouTube

Cele mai bune mașini din lume. Cu atât de multe opțiuni, poate fi extrem de greu să decizi care este mașina pe care vrei să o cumperi. Mai ales dacă ai un buget generos și vrei o mașină nouă și foarte bună.

Există însă soluții. De exemplu te poți ghida după topurile anuale realizate de diverse organizații din domeniu. Premiile Anuale pentru Mașini (World Car Awards) sunt oferite în fiecare an de o organizație non-profit din Toronto, Canada. Cele mai bune mașini din lume sunt alese de un juriu alcătuit din 75 de experți din 23 de țări.

În 2017 au fost 6 categorii: design, lux, performanță, eco, urban și general (aceasta din urmă fiind, practic, „Cea mai bună mașină a anului”).

Cele mai bune mașini din lume – primul SUV Jaguar

În 2017, modelul SUV Jaguar F-Pace a câștigat două categorii: a luat premiul pentru Cea mai bună mașină a anului și premiul pentru mașina cu Cel mai bun design. Lansat pe piață în primăvara anului 2016, primul SUV al producătorului britanic s-a dovedit un mare succes imediat ce a fost pus în vânzare, devenind cea mai bine vândută mașină Jaguar.

SUV-ul Jaguar F-Pace a învins la categoria design alte finaliste precum Audi Q5 și Volkswagen Tiguan.

„F-Pace este primul SUV care te face să întorci capul după el”, a declarat Peter Lyon, președintele World Car Awards, citat de „Forbes”. „Mulți dintre cei 75 de jurați au votat pentru F-Pace nu deoarece este primul SUV al Jaguar, ci deoarece echipa a făcut o treabă grozavă”.

Juriul a apreciat designul mașinii, dinamica sa, confortul ridicat pe care îl oferă pasagerilor, motorul și prețul competitiv. SUV-ul Jaguar F-Pace costă aproximativ 46.000 – 50.000 de euro.

cele mai bune mașini din lume
Foto: El monty (Wikimedia Commons)

Cele mai bune mașini din lume – automobile de lux Mercedes-Benz

La categoria mașini de lux, învingătoare a fost Mercedes-Benz E-Class, care a triumfat în fața BMW seria 5, a Volvo S90 și a Volvo V90. Producătorul german a dominat această categorie în ultimii ani: în 2015 a câștigat cu Mercedes S-Class coupé, iar în 2014 cu Mercedes S-Class sedan.

În schimb, în 2016 categoria a fost câștigată de sedanul BMW seria 7.

Lansată pe piață în anul 1993, seria de mașini de lux Mercedes-Benz E-Class include unele dintre cele mai vândute mașini ale producătorului german. Până în 2015 fuseseră vândute nu mai puțin de 13 milioane de mașini Mercedes-Benz E-Class. Prețul unei mașini Mercedes-Benz E-Class pornește de la 47.000 – 50.000 de euro.

cele mai bune mașini din lume
Foto: 根川孝太郎 (Wikimedia Commons)

Cele mai bune mașini din lume – performanță Porsche

În 2017, premiul pentru performanță a fost obținut de Porsche, pentru a cincea oară consecutiv.

Câștigătoare au fost modele Boxster și Cayman ale Porsche, care au triumfat în fața mașinilor Audi RR8 Spyder și McLaren 570S. Boxster și Cayman sunt mașini sport cu două locuri.

Prețul unui Porsche Boxster pornește de 45.000 de euro, iar al unui Porsche Cayman de la 50.000 de euro.

cele mai bune mașini din lume
Porsche 718 Boxster. Foto: Matthew Lamb (Wikimedia Commons)
cele mai bune mașini din lume
Porsche Cayman (981)/ Foto: Alexandre Prévot (Wikimedia Commons)

Cele mai bune mașini din lume – automobile hibrid

În ceea ce privește cea mai bună mașină ecologică, premiul a fost obținut de mașina hibrid Toyota Prius Prime.

Toyota Prius Prime funcționează atât pe bază de combusticil, cât și cu ajutorul curentului electric. Potrivit producătorului japonez, mașina se încarcă electric în numai 5 ore și 30 de minute. Mașina costă aproximativ 27.000 – 33.000 de euro.

Până la sfârșitul anului 2017, la nivel mondial s-au vândut aproape 80.000 de mașini Toyota Prius Prime, cele mai multe dintre ele în Statele Unite ale Americii (46.000). În Japonia s-au vândut 22.000, iar în Europa 10.600 de astfel de mașini.

cele mai bune mașini din lume
Foto: Asacyan (Wikimedia Commons)

Cele mai bune mașini din lume – automobile electrice urbane

Cea mai bună mașină urbată a fost desemnată BMW i3, o mașină electrică de lux, ce a învins contracandidate precum Citroen C3 și Suzuki Ignis. Această mașină are o automonie de până la 300 de kilometri.

Prețul său pornește de la 37.000 de euro.

cele mai bune mașini din lume
Foto: TTTNIS (Wikimedia Commons)

Topul mașinilor care se strică cel mai rar. Pe ce loc se află Dacia

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.