Cel mai vechi cazino din România a fost scos la vânzare

FOTO: imobiliare.ro
FOTO: imobiliare.ro

Clădirea cazinoului Slănic-Moldova a fost scoasă din nou la vânzare de o celebră casă de licitații. Prețul este de 1.450.000 de euro și este vorba de o reducere, după ce inițial a fost 1.900.000 de euro.

Mai mult, în 2021, cazinoul a fost scos prima dată la vânzare pentru 2,25 de milioane de euro.

Clădirea a fost construită între anii 1892 și 1894 de către pietrari italieni. Arhitecții au fost George Sterian, H. Rick și Nicolae Ghica-Budești. Combină elemente ale stilurilor arhitecturale art nouveau, neo-românesc și neo-renascentist.

Clădirea a trecut, de-a lungul istoriei, prin mai multe transformări. După venirea comuniștilor la putere a devenit Casă de Cultură, sală de spectacole sau bibliotecă orășenească.

Potrivit imobiliare.ro, sala de cinema originală, cu 350 de locuri, este o adevărată bijuterie.

Totodată proprietatea a fost extinsă prin adăugarea a două terase, a unei braserii și, din 1960, a unei pensiuni. Eforturi ample de renovare și restaurare au avut loc în anii ’80 și ’94-’95, ceea ce a dus la starea strălucitoare în care se află astăzi cazinoul.

„Datorită acestor proiecte arhitecturale meticuloase și eforturilor de restaurare, cazinoul se prezintă cu mândrie ca o structură vibrantă și dinamică, sfidând procesul de îmbătrânire care s-a abătut asupra multor alte monumente istorice ale timpului său.”, arată sursa citată.

„În prezent, Cazinoul din Slănic-Moldova caută un proprietar care să aibă un spirit vizionar pentru a-i valorifica potențialul turistic excepțional și să îi redea acel „joie de vivre”. Amplasarea proprietății pe malul râului Slănic, o plasează într-un cadru uluitor, împodobit cu păduri de brad și fag. În plus, zona se mândrește cu peste 20 de izvoare minerale care sunt renumite încă din secolul al XIX-lea. Aceste minuni naturale oferă baza pentru experiențe spa excepționale. În esență, atracțiile ample oferite de Slănic-Moldova o poziționează ca stațiune emblematică a Moldovei, la doar 84 km de Bacău,” anunță Sotheby’s Romania.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.