Cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Franța este un român

Mădălin Dan Pavel. Foto: Facebook

Mădălin Dan Pavel (23 de ani) studiază la Paris, unde s-a și angajat ca ”terminolog” la Ministerul Economiei din Franța.

Mădălin Dan Pavel este din Bistrița. Anul trecut a fost șef de promoție al Facultății de Litere de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Vorbește fluent trei limbi străine și în prezent urmează cursurile de master la Universitatea Paris Diderot, specializându-se în industria limbii și în traduceri. Mai mult, Mădălin urmează și Facultatea de Drept la Universitatea Paris II Pantheon Assas.

Tânărul român, care vrea să se formeze ca jurist-lingvist, muncește la Ministerul Economiei din Franța, unde este plătit cu salariul minim pe economie. Este cel mai tânăr angajat al ministerului și se ocupă cu ”terminologii” și traduceri.

„Nu e ca şi cum aş inventa toată ziua cuvinte. «Inventat» se referă mai mult la transpunerea unor termeni dintr-o limbă în alta. Cum e de exemplu «Tribunal de Poliţie». În română nu există termenul acesta, instituţia aceasta, iar omul la care ajunge documentul respectiv trebuie să înţeleagă despre ce e vorba. Atunci ne uităm la atribuţiile unei jurisdicţii în România care seamănă cu «Tribunalul de Poliţie». Dacă nu există expresia şi nu ai cum să o transpui, termenul e tradus cuvânt cu cuvânt şi explicăm în paranteze despre ce e vorba“, a spus tânărul pentru ”Adevărul”.

Sorin Breazu
Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.