Cel mai mare vas de croazieră din lume a fost lansat la apă. E un adevărat oraș plutitor

FOTO: LAFORGE Films/Youtube
FOTO: LAFORGE Films/Youtube

„Wonder of the Seas”, cel mai mare vas de croazieră din lume, a părăsit șantierul din portul francez Saint Nazaire și plecat spre Marsilia. Aici va avea parte de ultimele finisaje.

Are o lungime de 362 de metri, o lățime de 64 de metri și o greutate de 236.857 de tone. Vasul de croazieră va avea prima cursă la începutul lunii martie, anul viitor. Punctul de pornire va fi portul Everglades din Florida, SUA.

Vasul aparține companiei Royal Caribbean și este considerat un adevărat oraș plutitor. Este încadrat în clasa Oasis, iar în lume mai sunt doar patru nave de croazieră din aceeași categorie. Are la bord 20 de restaurante și 11 baruri care servesc până la 6.988 de pasageri, pe 18 punți.

Sunt 2.867 de cabine, iar echipajul va avea 2300 de membri. Wonder of the Seas va avea opt zone de agrement, spații de promenadă, centru spa și fitness sau magazine de lux. Pasagerii pot face, printre altele, escaladă pe pereți special amenajați, se pot da într-un carusel sau cu tiroliana.

Mai mult, la bordul impresionantei nave va fi și un parc cu numeroase plante care va purta numele central Park. În total vor putea fi admirate, pe apă, 20.000 de plante. Va fi primul parc viu de pe mare.

Construcția la navă a început în aprilie 2019 și urma să fie gata în doar un an, însă lucrările au fost întârziate din cauza pandemiei.

FOTO: LAFORGE Films/Youtube