Cel mai mare crescător de porci din România are un focar de pestă porcină

pesta porcină africană
Foto: Chun-San / pixabay.com

Smithfield România, cel mai mare producător de carne de porc din România are un focar de pestă porcină și este obligat să sacrifice în jur de 18.000 de animale. Focarul a fost descoperit la ferma din Cenei, județul Timiș.

DSVSA Timiș a confirmat focarul de pestă porcină. „În urma examinării probelor provenite de la porcii domestici din exploatația comercială de suine aparținând SC SMITHFIELD ROMÂNIA Ferma Cenei, județul Timiș, rezultatul fiind pozitiv, au fost trimise la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București pentru confirmare și identificare a virusului pestei porcine africane.

După efectuare examenelor de laborator efectuate la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală, rezultate fiind pozitive, a fot declarat focarul de Pesta Porcină Africană”, a transmis DSVSA Timiș.

DSVSA a instituit zone de protecție și supraveghere din jurul focarului. Potrivit DSVSA, pe lângă focarul de la ferma Smithfield din Cenei a fost descoperit și un focar de pestă porcină într-o gospodărie din localitatea Opătița, județul Timiș.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.