Cel mai ieftin oraș mare din România. E și unul dintre cele mai frumoase din țară

FOTO: DroneTube RO/Youtube
FOTO: DroneTube RO/Youtube

Un studiu realizat de platforma numbeo.com, specializată în analize statistice cu privire la nivelul de trai din marile orașe ale lumii, raportat la costul vieții din New York, arată care este cel mai ieftin oraș din România în care să trăiești.

Este vorba despre Sibiu, care anul acesta a devenit cel mai ieftin oraș din punct de vedere al costului vieții, cu o estimare lunară de 7.953 de lei, fără chirie inclusă.

Traiul în Sibiu este cel mai ieftin în comparație cu principalele reședințe de județ ale țării.

Dacă în 2020 depășea costurile altor orașe precum Timișoara sau Craiova, raportat la traiul unei familii cu patru membri, în anul 2023, acesta a ajuns să fie cel mai ieftin.

Astfel, o familie cu patru membri are nevoie de aproximativ 7.953 de lei pe lună pentru a trăi decent în Sibiu, iar pentru un individ suma este de 2.300 de lei pe lună, potrivit click.ro.

Județul Sibiu a atras atenția internațională și în urmă cu mai puțin de două luni, după ce comuna Rășinari a fost declarată „Best Tourism Village”.

Sursa foto: DroneTube RO/Youtube

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.