Cei care au trotinete și biciclete electrice vor plăti polițe de asigurare

FOTO: Surprising_Shots/Pixabay.com
FOTO: Surprising_Shots/Pixabay.com

Autoritatatea de Supraveghere Financiară a inițiat un proiect OUG prin care se modifică legislația cu privire la polițele RCA astfel încât posesorii de trotinete sau biciclete electrice să plătească polițe de asigurare.

Polițele RCA ar urma să fie plătite de către toți posesorii de vehicule autopropulsate care se deplasează cu o viteză maximă mai mare de 25 km/h. În această categorie sunt incluse trotinetele sau bicicletele electrice.

Ar putea apărea și polițele de asigurare cu o valabilitate scurtă, în acest moment șoferii au posibilitatea de a încheia o poliță de asigurare cu o valabilitate de 1-12 luni, cu multiplu de o lună.

În noua legislație este specificat doar faptul că polițele de asigurare pot fi încheiate pe o perioadă de maxim 12 luni, fără a fi specificate alte lucruri, ceea ce ar însemna că ar putea apărea polițele pe stilul englezesc, valabile pentru câteva zile sau ore.

În noul proiect, apare de asemenea și faptul că despăgubirile în cazul daunelor morale pentru accidente soldate cu decese vor fi plafonate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.