Cea mai nouă stațiune balneară din România e plină din primele zile după deschidere

complex balnear ocna mureș
Foto: adevărul.ro

Baza de tratament și agrement de la Ocna Mureș se bucură de foarte mulți clienți. În doar a doua zi de funcționare, potrivit reprezentanților stațiunii balneare, a fost atins numărul maxim e de clienți care pot fi primiți.

În weekend-ul de inaugurare au fost aproape 1.500 de clienți la Băile Sărate. Au venit turiști din tot județul Alba, dar și din împrejurimi.

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spații pentru proceduri de fizioterapie, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara și 400 în perioada de iarnă, potrivit adevarul.ro.

Pentru cei care vor veni la tratament există şi cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină şi cu nămol. Autoritățile locale intenționează să extindă investiția și să construiască, în 2024, și un aquaparc.

O problemă este lipsa locurilor de cazare în zonă, dar reprezentanții administrației locale susțin că se va construi și un hotel.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.