Cea mai mare rețea de certificate false COVID descoperită până acum în România. Peste 2.000 de falși vaccinați

centru de vaccinare
Foto: presasm.ro

Procurorii au descoperit o nouă rețea care oferea certificate false de vaccinare împotriva COVID.

Potrivit unor surse citate de publicația locală PresaSM, peste 2.000 de certificate ar fi fost falsificate la centrul de vaccinare din Vama Petea, județul Satu Mare, unde vaccinările se făceau cu Johnson & Johnson.

Se pare că rețeaua a fost descoperită după ce pacienți cu COVID care au ajuns în spital au recunoscut că, deși aveau certificate de vaccinare, nu au fost vaccinați.

Centrul de vaccinare din Vama Petea aparține Direcției de Sănătate Publică și Consiliului Județean.

Postul de televiziune Digi 24 a anunțat că la una dintre persoanele anchetate au fost descoperite zeci de mii de euro, dar și certificate de vaccinare completate în alb.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”, a anunțat DNA într-un comunicat de presă.

„În cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, continuă comunicatul.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Vă recomandăm și reportajul:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.