Cea mai mare greșeală pe care o face o femeie la volan

FOTO: Pexels/Pixabay.com
FOTO: Pexels/Pixabay.com

Un psiholog explică de ce există miturile că femeile sunt emotive la volan și că nu s-ar descurca în trafic la fel de bine ca bărbații. O mare problemă, care, de fapt, nu e caracteristică doar femeilor, ci tuturor celor începători, e că nu conduc mai des singure.

De asemenea, femeile sunt copleșite în trafic și de agresivitatea masculină, manifestată ca o superioritate. Deși sunt mulți șoferi misogini care spun că „femeia la volan este un pericol”, statisticile îi contrazic și spun că de fapt șoferii bărbați sunt la originea celor mai multe accidente rutiere.

Psihologul Bianca Adăscăliței a observat că sunt femei care devin extrem de nesigure la volan atunci când au pe cineva în dreapta, mai ales un bărbat și face comentarii despre cum conduce.

„Una dintre femeile cu care am stat de vorbă despre frica de volan îmi povestea că are o stare de amorţire la volan când soţul este în dreapta. Am rugat-o să îmi spună cum făcea ea faţă traficului.

După ce mi-a povestit despre ceea ce simte, am discutat în amănunt. Imediat a ieşit la iveală faptul că în dreapta ei este mai tot timpul soţul. Soţul care are o părere despre tot ce se întâmplă în trafic”, povestește psihologul Bianca Adăscăliţei, pentru adevarul.ro.  

Psihologul mai spune că „nu este cert faptul că femeile dezvoltă mai multe frici decât bărbații, însă din educație, din copilărie, reiese ideea că fetițele sunt mai sensibile, că trebuie protejate. Și bărbații au frici, doar că ei au fost educați în sens invers: să se arate puternici”.

Experții recomandă ca, după obținerea permisului de conducere, șoferul începător să conducă cât mai mult fără să fie asistat de o altă persoană care stă în dreapta.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.