Cea mai complicată intersecție, într-un oraș din România. Imaginea s-a viralizat

intersecție pasajul jiul timișoara marcaje
Foto: George Bufan Photography

Noile marcaje dintr-o intersecție din Timișoara i-au pus în dificultate pe șoferii din oraș, care au publicat o mulțime de mesaje critice la adresa autorităților.

Intersecția se află în zona Pasajului Jiul din Timișoara, care tocmai a fost renovat și extins astfel încât să aibă 5 benzi în loc de două. Potrivit adevarul.ro, lucrarea a costat 20 de milioane de lei, autoritățile reușind să facă o economie de 10 milioane de lei față de costul estimat inițial care fusese de 30 de milioane de lei.

Lucrările de extindere erau necesare deoarece zona este una foarte aglomerată, aproximativ 6.000 de mașini trecând pe acolo în fiecare oră.

Totuși, unii internauți s-au arătat deranjați de mulțimea de linii care traversează intersecția în toate părțile.

„Oare ce a vrut să spună autorul în această pictură?”, s-a întrebat ironic un tânăr din Timișoara.

„Când somnul rațiunii naște monștri”, a scris o tânără din orașul de pe Bega.

„O intersecție din România (Timișoara sau Caracalișoara sau Semaforișoara sau Palmișoara sau…) Cum a aprobat Poliția Rutieră așa ceva? Cum?”, a scris pe Facebook un alt locuitor din Timișoara.

Au existat însă și timișoreni care au apreciat pasajul și au fost supărați de comentariile ironice din mediul online.

„Pasajul e renovat, sunt mai multe benzi de circulație, traficul în zonă va fi evident mai fluid. Este trecere de pietoni, chiar dacă va trebui să facem 20 m în plus pentru ea. Este și pistă de biciclete, așa cum era normal să fie. Da, marcajele din mijlocul intersecției arată ca pixu’ și nu erau musai necesare. Dar să ne p**** pe toată lucrarea doar pentru că marcajele sunt funny (deși legale și corecte), e de-a dreptul isteric. Vă provoc pe toți haterii să nu circulați pe acolo; doar așa, de ciudă că sunt marcajele aiurea”, a scris un locuitor din Timișoara.

intersecție pasajul jiul timișoara marcaje
Foto: Iulian Anghelus (Facebook)
intersecție pasajul jiul timișoara marcaje
Foto: Iulian Anghelus (Facebook)

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.