Cea mai bună hrană pentru pisici și pisicuțe pentru un animal fericit

Indiferent dacă ați adus recent acasă un pisoi mic sau aveți o pisică de mult timp, hrana pisicuței trebuie să fie echilibrată și nutrițională. Nu numai că dieta are impact asupra creșterii animalului de companie, dar împiedică și dezvoltarea problemelor grave de sănătate, cum ar fi cancerul, obezitatea și diabetul. Dar, la fel ca mâncarea pentru câini, există atât de multe opțiuni din care puteți alege, făcând cumpărăturile de mâncare pentru pisici confuze și stresante. Dar chiar nu trebuie să fie!

Căutați un sigiliu de aprobare AAFCO pe ambala și puteți cumpăra fără probleme. Un certificat AAFCO (Association of American Feed Control Officials) este o asigurare că alimentele sunt complete și echilibrate din punct de vedere nutrițional. De asemenea, fiți precauți și faceți o mică cercetare Google să verificați dacă compania a efectuat un proces de hrănire și a analizat reacțiile pisicilor la alimentele respective, precum și să verificați dacă publică lucrări despre nutriție.

Cum să cumpărați mâncare pentru pisici

Spre deosebire de câini, pisicile sunt carnivore. Acestea chiar nu ar trebui să urmeze deloc o dietă vegană sau vegetariană. Pentru ca pisica să trăiască cea mai bună viață, va trebui să vă asigurați că orice dietă pe care o alegeți conține o cantitate adecvată de proteine ​​pentru a-i susține creșterea și nevoile de dezvoltare. Modul în care funcționează tractul gastro-intestinal al unei pisici este acela în care poate prelucra și descompune numai alimentele din carne. Deci, cu siguranță nu doriți să oferiți pisicii produse alimentare pe bază de plante.

Pisicile necesită, de asemenea, taurină, un aminoacid esențial care are funcții importante în inimă și creier, inclusiv sprijinirea creșterii nervilor. Deoarece taurina poate fi găsită numai în surse animale, cum ar fi pui, carne de vită sau fructe de mare, acesta este un alt motiv pentru care puii de pisică au nevoie de o dietă carnivoră, în primul rând.

Alegerea alimentelor umede, uscate sau proaspete

Spre deosebire de câini, care preferă atât hrana umedă, cât și cea uscată, pisicile preferă mai ales hrana umedă. Potrivit specialiștilor, aceasta ajută la menținerea hidratării lor, deoarece pisicile sunt predispuse la apariția problemelor renale. De asemenea, stăpânii pisicilor sunt sfătuiți să adauge puțină apă de ton sau supă de pui în bolurile de apă ale pisicii pentru a se asigura că beau suficientă apă pe tot parcursul zilei.

De asemenea, se poate face o rotație a alimentelor umede și uscate, dar trebuie să vă asigurați că introduceți ceva nou treptat în dieta pisicii. Majoritatea oamenilor lasă, de asemenea, mâncarea uscată pe tot parcursul zilei, dar servesc mâncare umedă în timpul mesei și, în general, nu recomand această practică, deoarece pisica poate dezvolta rapid probleme de obezitate. Spre deosebire de câini, pisicile sunt mai agile și au acces mai ușor la lucrurile din bucătărie, astfel încât stabilirea unor obiceiuri alimentare sănătoase și stabilirea regulilor este crucială.

În ceea ce privește mâncarea proaspătă, specialiștii nu o recomandă deloc pentru pisici. Pisicile au nevoie de ingrediente foarte specifice care să le susțină creșterea sănătoasă și nu se găsesc ușor în mâncarea obișnuită de pe masă sau în alimentele din frigider. Nu este nevoie să oferiți pisicilor hrană pentru oameni, mâncarea pentru pisici este foarte bună și este tot ce au ele nevoie. Spre deosebire de serviciile de abonament pentru mâncare câini, nu prea există abonamente aprobate de AAFCO pentru hrană pentru pisici, așa că medicii veterinari recomandă să se rămână la mărcile disponibile în comerț, care sunt verificate special pentru pisici.

Cumpărături de mâncare pentru pisici vs. pisoi

Singura diferență între hrana pentru pisici pentru adulți și hrana pentru pisoi este diferența dintre calciu și proteine ​​în aceste diete. Așadar, este important să alegeți alimente care sunt destinate stadiului corect de viață al pisicii. De exemplu, hrana pentru pisici are substanțe nutritive și calciu care ajută la creștere și furnizează proteinele necesare, în timp ce hrana pentru pisicile adulte este formulată pentru a sprijini creșterea articulațiilor și sănătatea rinichilor și tinde să fie mai bogată în proteine.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.