Ce zboruri s-au reluat între România și Europa. Când s-ar putea redeschide granițele

FOTO: JESHOOTS-com/Pixabay.com
FOTO: JESHOOTS-com/Pixabay.com

Președintele Adunării Naționale a Franței, Richard Ferrand, și președintele Bundestag-ului, Wolfgang Shaeuble, au lansat un apel de redeschidere cât mai rapidă a frontierele din Europa, după săptămânile de restricționare a circulației din cauza pandemiei de coronavirus. În prezent, redeschiderea frontierelor interne din Europa este programată începând de la jumătatea lunii iunie, însă țările membre ale Uniunii Europene au făcut anunțuri individuale.

Timid, încep să se reia unele zboruri care fac legătura cu țările din Europa. Astăzi, TAROM a anunțat introducerea zborurilor din București spre Roma, Milano și retur. „La solicitarea dumneavoastră, am introdus următoarele zboruri spre şi dinspre Italia cu data de călătorie 26 mai 2020: Bucureşti – Roma – Bucureşti, tarif 208 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 30 kg incluse; Bucureşti – Milano – Bucureşti, cu tarif de 200 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 23 kg incluse”, subliniază reprezentanţii companiei. Deocamdată, Italia nu este deschisă pentru turism.

Din iunie, inclusiv Wizz Air ori Lufthansa își reiau o parte din curse către mai multe destinații din Europa, iar Blue Air, de la 1 iulie.

Guvernul german intenționează să retragă, din 15 iunie, avertizările de călătorie în scop turistic către 31 de țări europene dacă situația legată de noul coronavirus o va permite.

Premierul Pedro Sanchez a anunțat că Spania nu își va deschide granițele pentru turiștii străini mai devreme de luna iulie. „Începând din iulie primirea turiştilor străini va fi reluată, în condiţii stricte de siguranţă pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Vom asigura ca turiştii să nu fie expuşi vreunui risc şi de asemenea ca ei să nu reprezinte un risc pentru noi”, a adăugat el.

Grecia va deschide sezonul turistic luna viitoare, iar zborurile charter internaționale către locațiile populare vor fi reluate în iulie, potrivit premierului grec Kyriakos Mitsotakis. Inițial, începând cu 15 iunie, hotelurile sezoniere se pot redeschide pentru început pentru localnici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.