Ce trebuie să știi atunci când vrei să renovezi baia

Trucul este să alegeți upgrade-uri care să se potrivească stilului vostru de viață și rutinelor – poate că aveți nevoie de o cadă, pentru că veți intra literalmente în ea în fiecare zi. Sau poate vă doriți o nișă de perete dacă nu există un spațiu unde să puneți șamponul, etc. Fericirea este scopul final al unei renovări în casă, dar mai ales în baie, locul intimității omului modern.

Înainte de a începe schimbările, aveți nevoie de puțin timp de gândire, despre ce nevoi aveți în noua baie, despre câte persoane vor folosi frecvent baia, despre ce materiale vreți și puteți să folosiți. Genul de întrebări plictisitoare, dar utile. A avea un plan și o idee formată este ceva de bun simț.

Ce materiale vreți în noua baie?

Piatra naturală: cea mai sofisticată și formală este piatră naturală, destul de favorită pentru suprafeței băii. Pusă cum trebuie, orice piatră naturală se va descurca bine într-un mediu umed, deci se va reduce în cea mai mare parte la preț, iar din punct de vedere estetic, aceasta va da bine în orice baie.

Gresie: Având în vedere prețurile lor prietenoase și durabilitatea în medii umede, ele pot fi o alternativă excelentă la materiale de baie mai prețioase, cum ar fi piatra naturală (și sunt la fel de elegante). Se pot găsi numeroase modele elegante.

Tapet: Da, puteți folosi tapetul într-o baie! Cheia este să vă asigurați că este plasat în afara razei de stropire și să instalați o ventilație adecvată pentru a preveni acumularea de umiditate. Este o modalitate excelentă de a arăta mult aspect fără a vă angaja într-un model într-o cameră întreagă.

Pe lângă aceste materiale, alegeți din timp cada dorită, tipul de vas de toaletă potrivit materialelor și alte obiecte de instalație sanitară, inclusiv țeava ppr sau alte lucruri de care veți avea nevoie pentru renovare. Când le aveți pe toate în față, veți ști exact cum se potrivesc cel mai bine împreună.

Cel mai important accesoriu din baie, cada

O cadă de sine stătătoare – dacă aveți loc pentru una – este excelentă în orice tip de baie. Dar dacă spațiul nu este suficient de mare pentru o cabină de duș spațioasă,  și nici pentru o cadă, un duș mic și interesant este cel mai bun. Cabina de duș este la modă în secolul acesta, căzile imense tip jacuzzi nu mai sunt o prioritate.

Deci, este important să vă concentrați pe dușuri. Deși poate părea un mic detaliu, alegerea incintei potrivite pentru spațiul de baie va face o diferență destul de mare. Aceștia sunt principalii factori de care să țineți cont:

Perdele: Sunt, de obicei, cele mai folosite, deoarece o perdea moale și flexibilă face mai ușoară scăldarea copiilor decât o ușă de sticlă. Bonus: este ușor de schimbat dacă stilul vostru se schimbă rapid.

Paravane de sticlă: acestea pot face ca dușul să pară mai spațios. Adăugați ceva căldură cu finisaje, precum grile metalice, feronerie frumoasă sau un detaliu de cadru în jurul intrării. Deși, pentru un stil modern minimalist, acestea se potrivesc de minune.

Fără Uși: Cea mai liberă variantă este fără ușă. Alegeți suprafețe impermeabile (și un canal de scurgere central) și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la stropire.

Și nu în ultimul rând, veți dori să vă asigurați că dușul are corpurile potrivite. În afară de robinete și sertare standard și capete de duș, există, de asemenea, gadgeturi care pot fi adăugate pentru a îmbunătăți o baie fără renovare completă.

Supapă termostatică de duș: Sună complicat, dar practic asta este ceea ce vă oferă temperatura perfectă a apei de baie. Instalarea unei supape termostatice de duș, care reglează automat apa caldă și cea rece pentru a evita opărirea în cazul modificărilor de presiune face ca baia să fie un loc sigur și plăcut. Firește, aceste avantaje vor aduce costuri în plus. Țineți cont și de acest aspect.

Un cap de duș bun: Nu excludeți ideea unui cap de duș portabil elegant, fără modificări majore ale instalațiilor sanitare.

Nu în ultimul rând, gândiți-vă la spațiile de depozitat din baie, de la duș sau cadă, dulapuri cu oglinzi, suporturi de prosoape, rafturi. Toate acestea trebuie alese după bugetul și stilul în care vreți să renovați baia.

În plus, luați în considerare din timp dacă vreți o modificare cât mai tehnologizată a băii. Există acum dușuri inteligente, care regleaza temperatura apei singure și care au muzică wi-fi în timp ce faceți baie. Mai nou, și dușurile au jeturi de corp. Alte detalii importante ar fi pardoseala din baie, care poate fi cu încălzire sau antiderapantă pentru a evita posibilele accidente. Luați în calcul și aceste detalii care pot face diferența.