Ce trebuie să știe românii care vor să meargă în Grecia cu mașina

FOTO; Tho-Ge/Pixabay.com
FOTO; Tho-Ge/Pixabay.com

Autoritățile bulgare au început lucrările de consolidare la Podul Giurgiu-Ruse. Românii care vor să meargă în Grecia trebuie să știe că circulația rutieră pe podul de peste Dunăre se va desfășura pe o singură bandă, timp de doi ani, începând din iulie.

La podul de peste Dunăre, pe un tronson de 1,1 kilometri se vor înlocui placa podului, pavajul asfaltic şi toate elementele metalice legate de banda de circulaţie. Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 22 de milioane de euro.

Podul Giurgiu-Ruse reprezintă cea mai importantă legătură dintre Bulgaria și România, o structură peste care trec zilnic peste mii de automobile și 1.000 de TIR-uri, conform statisticilor autorităților române.

În același timp, pe timpul sezonului estival, peste 1 milion de români traversează Podul Prieteniei și Bulgaria pentru a ajunge în Grecia.

În paralel cu lucrările la Podul Prieteniei, pentru a diminua din ambuteiaje, autoritățile din Bulgaria au anunțat că reiau din luna iulie o linie de feribot între Giurgiu și Ruse, transmite publicația locală Jurnal Giurgiuvean.

Feribotul va transporta aproximativ 200 de camioane cu o capacitate de 40 până la 45 de tone pe zi într-un singur sens, iar timpul de transport de la granița cu Bulgaria până la granița cu România va fi de aproximativ o oră, în funcție de încărcătura acestuia.

Potrivit prefectului regional din Ruse, acest lucru va reduce la minimum inconvenientul traversării podului în timp ce se desfășoară lucrări de reparații, care includ înlocuirea completă a pavajului asfaltic, panourilor, hidroizolațiilor, precum și trasarea de marcaje.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.