Ce sumă de bani va primi David Popovici de la statul român pentru performanța sa

David Popovici. Foto: FRNPM / Facebook

Înotătorul român David Popovici va primi de la Guvern 1 milion de lei, echivalentul a 200.000 de euro, pentru performanța sa de la Campionatul Mondial de Înot de la Budapesta.

„Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru, David Popovici, și în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură și am hotărât să-i fie alocată, din fondul de rezervă, o sumă în valoare de 1 milion de lei”, a declarat Nicolae Ciucă la finalul ședinței de Guvern de joi, 23 iunie.

Tânărul în vârstă de doar 17 ani a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de Înot de la Budapesta: la proba de 200 de metri liber și la proba de 100 de metri liber.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.