Ce spune UDMR despre o eventuală OUG pentru amnistiere și grațiere

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor, președinte UDMR. Foto: Facebook Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la RFI că un subiect precum cel al amnistierii și grațierii nu se poate discuta rațional în acest moment în România.

„În principiu, în acest moment, în societatea românească, nu cred că se poate discuta raţional despre acest subiect, nu se poate discuta cu argumente sau contraargumente şi eu cred că în primul rând din această cauză sau din acest motiv nu este un moment bun, nu este perioada bună pentru a deschide un astfel de subiect, un subiect care apare în toate societăţile din când în când, la perioade diferite, la intervale diferite, dar eu nu cred că în România ar fi momentul să discutăm concret despre aşa ceva. Nici nu există un astfel de proiect”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Hunor a fost întrebat dacă există o problemă de comunicare a Guvernului și a răspuns că fiecare Executiv s-a întâlnit cu o astfel de situație și a subliniat de multe ori conţinutul actelor normative aflate pe agenda şedinţei de guvern ajunge în mapa miniştrilor cu 24 de ore înainte.

„Orice Guvern, fiecare Guvern a avut probleme de comunicare. Unii au comunicat un pic mai bine, alţii mai puţin bine, dar de fiecare dată e loc de mai bine şi mai ales de transparenţă.

Când e vorba de agenda şedinţei de Guvern, în orice caz, de obicei, nu ştii conţinutul, ci doar titlul. De foarte multe ori, conţinutul ajunge în mapa miniştrilor cu 24 de ore înainte, mai ales în cazul miniştrilor care nu sunt avizatori, dar agenda trebuie să fie publică”, a mai adăugat liderul UDMR.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.