Ce spune o handbalistă din naționala României, după dezastrul de la Mondiale: ”Noi, proastele astea, rușinea țării…”

Crina Pintea, la cei 1,92 metri ai săi, domină de multe ori lupta pe semicerc. Foto: FRH / Facebook

Crina Pintea (29 de ani, CSM București) a comentat, pe Facebook, pe marginea prestației tricolorelor la Campionatele Mondiale din Japonia.

România s-a clasat pe locul 12 la CM 2020, câștigând doar trei meciuri (n.r. – niciunul în faza grupelor principale), cu Senegal, Kazahstan și Ungaria.

Echipa noastră națională a suferit cinci eșecuri în ”Țara soarelui răsare”, multe dintre ele la scor: 16-31 cu Spania, 18-27 cu Rusia, 22-34 cu Suedia și un uluitor 20-37 cu Japonia, în ultima reprezentanție din Asia.

Chiar și așa, româncele au șanse destul de bune de a prinde Turneul Preolimpic și chiar Jocurile Olimpice de anul viitor, care vor fi găzduite tot de Japonia, prin orașul Tokyo.

Iată ce a scris pivotul Crina Pintea pe Facebook, după ce a auzit criticile venite din țară față de jocul tricolorelor de la Mondiale.

„Din păcate pentru noi astăzi s-a încheiat Campionatul Mondial, tot ceea ce vreau să spun este că din punct de vedere al,, specialiştilor” este unul ratat, dar totuși suntem în primele 12 echipe ale lumii. Franța, Brazilia, Ungaria sunt 3 echipe puternice, o forță a handbalului mondial, au jucat pentru cupa președintelui. Noi, ”proastele astea, rușinea ţării”, avem posibilitatea să jucăm Turneul Preolimpic”, a scris Pintea.

„Știu că fiecare e liber să se exprime cum vrea și cum consideră de cuviință, însă dragii mei, eu vreau să vă spun că voi nu aveți idee ce simțim Noi, nu aveți idee cât de mult ne dorim Noi, nu aveți idee cât suferim Noi, nu aveți idee câte sacrificii facem Noi, nu aveți idee că după un meci cât de puțin dormim Noi, nu aveți idee câte dureri avem Noi.

Noi, ,,rușinea ţării”, am trecut prin multe de-a lungul anilor. Noi am simțit durere, noi am căzut și ne-am ridicat, Tot Noi am fost și anul trecut tot Noi am fost la bine dar tot Noi suntem la greu,

Cât este de simplu să stai în faţa televizorului și să ne criticați și nu numai, să ne jigniți în multe feluri, eu vă întreb pe voi cei care știți Tot și despre Toate, voi nu aveți copii? Sau, nu vă gândiți că într-o zi veți avea și poate unii vor fi în locul nostru, vă gândiți puțin la lucrul acesta, vă gândiți ce va simți copilul vostru?

PS: Nu spun ca noi suntem mulţumite, sigur se putea mai mult, sigur că ne-am fi dorit mai mult. Dar în acest an atât s-a putut, însă sunt sigură că vom reveni mai puternice, pentru că Noi nu vom renunța și Noi vom juca pentru Noi.

Cu stimă şi respect!”, a încheiat mesajul Crina Pintea.