Ce spune Nicușor Dan despre o nouă candidatură la Primăria Capitalei

nicușor dan
Nicușor Dan. Foto: Pagina de Facebook Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat la postul de televiziune B1 TV că nu își face niciun fel de calcul pentru alegerile locale din 2024, însă consideră că o susținere din partea PNL, USR și PMP pentru un nou mandat în fruntea municipalității ar fi „un scenariu foarte realist” dacă va exista „o luptă stânga – dreapta”.

Întrebat cu ce fel de susținere rămâne în contextul declarațiilor făcute de fostul primar Gabriela Firea, care a spus că între PNL și PSD există discuții „incipiente” pentru susținerea sa la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a afirmat: „Preocuparea mea este ca în acești doi ani și jumătate care mi-au rămas să fac cât mai multe din lucrurile pe care m-am angajat să le fac pentru bucureșteni (…). În administrația publică, lucrurile durează, faci azi proiectul și îl vezi peste trei-patru ani”.

„Mai vreau să spun un lucru, că am o colaborare bună cu PNL – USR – PMP, care mă susțin în primărie. Chiar azi am avut o ședință de Consiliu în care am avut voturile lor pe proiectele pe care le-am avut și pe care am vorbit un pic”, a mai spus Nicușor Dan.

„În ipoteza în care o să fie o luptă stânga – dreapta, eu cred că e un scenariu foarte realist, dar e așa de mult timp până acolo și se vor schimba așa de multe lucruri, o să vină o criză economică peste noi, eu vă spun sincer că nu îmi fac niciun fel de calcul pentru 2024. Vreau să mă concentrez pe ce fac aici, în administrație”, a completat el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.