Ce spune Nicolae Ciucă despre o posibilă ieșire de la guvernare a PNL-ului

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat joi că partidul pe care îl conduce nu va ieși de la guvernare, așa cum ceruse cu o zi înainte prim-vicepreședintele Rareș Bogdan. Ciucă a dat asigurări că cele două partide continuă coaliția de guvernare pentru a asigura ”stabilitatea țării”.

”Tocmai am vorbit de seriozitatea actului de guvernare. Actul de guvernare e între două partide, PSD și PNL, ca atare ambele partide trebuie să-și asume menținerea stabilității coaliției și a guvernării. Nu ne putem permite să destabilizăm situația politică a țării, pentru că odată cu o astfel de situație apar efecte pe care nu le putem controla nici unul dintre noi”, a declarat joi Ciucă la sediul PNL.

”E absolut obligatoriu să înțelegem că ne-am asumat acest construct politic, apăi mergem cu el mai departe”, a mai spus Ciucă.

Întrebat de reporteri dacă a vorbit cu președintele Iohannis despre schimburile de replici dintre lideri ai PSD și PNL, Ciucă a spus că ”tocmai președintele a asigurat constituirea acestei coaliții pentru a asigura guvernarea”.

”Imaginea coaliției e afectată de astfel de schimburi între membrii celor două partide”, a mai spus Ciucă atunci când a fost întrebat despre jignirile reciproce între Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu.

Rareș Bogdan a acuzat PSD de furt, iar Marcel Ciolacu l-a caracterizat pe acesta drept ”mitocan”.